Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Poemes visuals de Mariona Farreras, al claustre de Sant Francesc

04 de juliol de 2022

Dissabte 9 de juliol s’inaugura al claustre de Sant Francesc l’exposició “Passi el que passi” de Mariona Farreras, en el marc del cicle “Paraules als Claustres”, que organitza el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.

Segons l’artista, “Passi el que passi” és una exposició de 30 poemes visuals “escrits en els llindars d’una època fosca i, posteriorment, reconstruïts durant el confinament a l’espai del paper en blanc. És la selecció d’aquelles paraules importants, retallades i enganxades a dit al territori blanc inexplorat, aquell espai no codificat encara per ningú que possibilita el ressorgiment de vida nova. 

“Passi el que passi” explica la possibilitat de remirar-nos, posar de nou en dansa els vestigis d’allò que som i serem”.

Mariona Farreras, estudiant actualment de quart de Filosofia a la UB, ha treballat com a professora d’arts plàstiques al centre d’expressió i creació plàstica i artteràpia Taller dels Sentits a Vilanova i la Geltrú i a nivell artístic, des del 2018, amb la companyia Celisol porta a terme la performance poètica Hem vingut a fer l’amor, estrenada a Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i a Barcelona. L’any 2021 també van estrenar el recital de poesia teatralitzada Cargol de foc, basat en els poemes de la poeta brasilera Hilda Hilst.

El 2021 va exposar al Mur del TOC de l’Oficina Jove del Garraf a Vilanova i la Geltrú i a l’Entitat Cultural Ger de Sant Pere de Ribes la present exposició de poesia visual Passi el que passi. El mes d’octubre de 2022 serà present dins la programació del festival literari Tocats de lletra que es celebra anualment a Manresa.

Aquest any 2022 també ha estrenat l’exposició de pintura El Bosc al festival d’insurgència poètica Gespa Price de la Universitat Autònoma de Barcelona.

L’exposició “Passi el que passi” es podrà visitar des de dissabte 9 de juliol al diumenge 7 d’agost, en horari de dimecres a divendres, de 17 a 20h i dissabtes i diumenges, d’11 a 14h.

L’acte d’inauguració comptarà amb la presència de l’artista i del regidor de Cultura, Ricard Rafecas.

pujar inici