Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Divendres, cançons sefardites i música del Renaixement al claustre de Sant Francesc

19 de juliol de 2022

El grup Ensemble Come Again format per Christina Koch (veu), Eulàlia Galofré (flautes de bec) i Lluís Giménez (guitarra) protagonitzarà la propera activitat del Cicle Paraules als Claustres d’aquest 2022. Serà divendres 22 de juliol, a les 21h, al claustre de Sant Francesc.

La formació oferirà un repertori de cançons sefardites i música del Renaixement per a veu, flauta de bec i guitarra. Ensemble Come Again està formada per un professor i dues professors de l'Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet de Vilafranca. La formació va néixer arran d’un encàrrec que van rebre de fer un concert a la capella de Sant Joan amb motiu de les Jornades Obrim Vilafranca, que va fer realitat un projecte que feia temps que els rondava pel cap: recuperar repertori de cançons sefardites i música del Renaixement

Aquesta petita formació, amb una sonoritat molt íntima, té un encant especial i permet adaptar-se a espais diferents amb molta facilitat.

Christina Koch, veu

És soprano. Procedent de Berlín (Alemanya), cursa estudis superiors de cant clàssic a l'ESMUC a Barcelona i jazz vocal al Taller de Músics de Barcelona.

Ha cantat en concerts i recitals de Lied i cançó catalana per Espanya, Àustria, Alemanya i al Japó amb duos i altres formacions de cambra. Ha actuat amb espectacles com Operetta al teatre Béliers, França (Off-Festival de Teatre d'Avinyó, 2012) i Les Dames de Charlie entre d'altres. És convidada habitualment per cantar de soprano solista en oratoris i ha participat en diferents gal·les líriques.

Compagina la seva carrera artística amb la tasca docent a l'Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès.

Eulàlia Galofré Mora, flautes de bec

Va estudiar flauta de bec al Conservatori Municipal de Música de BCN i al Conservatori d'Utrecht (Països Baixos). Ha rebut classes de professors tan prestigiosos com Walter van Hauwe, Gerard Braun, Karel van Steenhoven i Paul Leenhouts, en diversos cursos i classes magistrals.

En el camp de la interpretació, ha format part del Quartet de bec Frullato i de moltes formacions de música de cambra, principalment de música antiga, amb les que ha realitzat nombrosos concerts arreu de Catalunya, de l'estat espanyol i d'Europa, i diversos enregistraments per a ràdio i televisió. També ha col·laborat amb l'Orquestra Ciutat de BCN.

Amb quaranta anys d'experiència com a docent, actualment és professora a l'Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet de Vilafranca del Penedès, i ha publicat diferents llibres per a la didàctica de la flauta de bec.

 

Lluís Giménez Rafecas, guitarra

Va acabar els estudis de guitarra amb Joan Furió al CSMM de Barcelona, on va obtenir el Premi d'Honor de grau Mitjà. Al mateix conservatori va estudiar oboè amb Josep Julià i va continuar-lo amb Dominique Voisin a l'ENM de Blois, a França. També va estudiar

harmonia i arranjaments amb Josep Maria Mayol.

Com a oboista, ha format part de diferents formacions orquestrals, per exemple l'Orchestre d'Harmonie de la Région Centre o l'Orquestra de Cambra de Vilafranca, amb qui va actuar també com a guitarra solista. Amb aquest instrument, en destaca el duet format amb el flautista Oriol Mula amb qui han fet concerts arreu de Catalunya. Compagina la guitarra clàssica i l'oboè amb diferents instruments tradicionals i amb la guitarra moderna. És professor a l'Escola Municipal de Música de Vilafranca i l'escola Aula de Sons.

És arranjador, principalment de formacions corals i d'instruments tradicionals, i és productor musical.

pujar inici