Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Comencen les obres d’adequació del Camí de la Bleda com a Camí del Vi

20 de juny de 2016

La setmana vinent està previst que s’iniciïn les obres d’adequació del camí de la Bleda, entre Vilafranca i la Torre de les Aigües. L’adequació d’aquest camí s’emmarca en el projecte de sender interpretatiu accessible conegut com a “Winewalk” o Camí del Vi, un recorregut a través dels cinc sentits per descobrir la cultura del vi a Vilafranca i el Penedès. L'itinerari té un primer tram urbà des de l'Oficina de Turisme fins al camí de la Bleda, on s'inicia un passeig de 2kms entre vinyes que finalitza a la Torre de les Aigües edifici singular i pol d’atracció al final del recorregut. El recorregut permetrà aprendre i gaudir amb tota la família del que ha suposat al llarg de la història la vinya i la cultura del vi per al territori, en els àmbits econòmic, social, cultural, mediambiental i turístic
Els treballs signifiquen l’adequació del ferm del camí que actualment es irregular, conferint-li un paviment millorat adequat per al pas per a vianants, amb bicicleta i per vehicles en general.
L’àmbit d’actuació és des de l’inici del camí de la Bleda, a la cruïlla del c/ Pere el Gran amb l’avinguda del Foix, fins a la Torre de les Aigües. Es preveu que les obres s’executin en un termini màxim de quatre setmanes.

pujar inici