Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Conferència institucional de l’Onze de Setembre

13 de setembre de 2021

L’Auditori de Vinseum va acollir la conferència institucional de l’Onze de Setembre, que aquest any va pronunciar el periodista Sergi Sol amb el títol Esperança i llibertat. 
Sergi Sol és col·laborador habitual de diversos mitjans de comunicació i editorials, també es dedica a l’assessorament a empreses i fundacions, i és autor del llibre ‘Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures’. Va treballar com a periodista al setmanari El 3 de vuit del 2004 al 2007, fins que va deixar el Penedès per traslladar-se a Barcelona i exercir de cap de Comunicació d’ERC. A partir del 2011 es va incorporar a l’equip d’Oriol Junqueras, amb qui va treballar a la Vicepresidència del Govern de la Generalitat fins a finals d’Octubre de 2017, quan va ser destituït en aplicació del 155. 

En el seu discurs, amb referències de record a la regidora d’ERC a Vilafranca Mònica Hill, que va morir el mes de maig, va exposar les dificultats i complexitat del moment polític actual.

L’alcalde, Pere Regull, va parlar de valentia del discurs exposat, assenyalant que “no hem de caure en els errors històrics, aquells que van deixar que els extrems triomfressin i marquessin l’estratègia. Les situacions polaritzades impedeixen que es pugui dialogar”. Pere Regull reclamava reivindicació, però també gestió i afegia la necessitat de pacte. “Hem de poder tancar les xarxes socials, i seure a dialogar per pactar una estratègia única de país” afirmava.

Després de la conferència institucional amb motiu de la Diada de Catalunya, es va fer la tradicional ofrena floral al monument de Lluís Companys al barri de la Girada de Vilafranca.

 

Fotografies: (C)Toni Galitó.

pujar inici

Accessibilitat