Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

S’intensifica el control preventiu de plagues a Vilafranca amb l’arribada del bon temps

16 de maig de 2022

L’arribada del bon temps i la pujada de temperatures, ja entrada la primavera i amb l’estiu a la vista, és el moment en què la natura es desperta i es poden observar la major diversitat d’aus, d’insectes i d’animals de tota mena, també en l’entorn urbà. Es gaudeix de passar temps a l’aire lliure i a casa tenir les finestres obertes de bat a bat. Aquest fet no sempre és agradable, sobretot a causa de les molèsties que ocasionen algunes plagues d’animals a la ciutat.

Des de l’Ajuntament, conscients d’aquesta problemàtica, s’intensifiquen els controls preventius i els tractaments del clavegueram en aquells punts de Vilafranca considerats com a problemàtics per a la presència de rosegadors. Actualment, Vilafranca compta amb 2.000 punts de monitoratge als pous de registre del clavegueram i als parcs públics, per tal de controlar la presència de rosegadors i paneroles. L’empresa que porta a terme al control de plagues fa setmanalment la revisió i la instal·lació de nous punts per barris, alhora que atenen els avisos que la ciutadania ha fet arribar durant la setmana anterior.

Mosquits

Igualment, s’iniciarà el tractament preventiu dels embornals per minimitzar la presència de mosquits i sobretot del mosquit tigre. Aquest tractament s’allargarà fins que les temperatures mínimes del dia tornin a situar-se per sota els 10ºC, moment en el qual les larves de la majoria de mosquits deixen d’evolucionar.

Amb tot, a casa, sempre cal tenir en compte un seguit de mesures a prendre per evitar l’entrada i proliferació d’animals indesitjables.

En aquest sentit és fonamental:

  • Tapar les esquerdes i els forats de les parets i els sostres, protegir les juntures de les portes i finestres i vigilar que tanquin bé.
  • Protegir les finestres amb tela de mosquitera.
  • A les plantes baixes d'àrees obertes on pot haver presència de rosegadors s'aconsella posar dobles portes.
  • Cobrir els forats de ventilació amb tela de mosquitera.
  • Als balcons, jardins i terrasses: per prevenir la proliferació del mosquit tigre, cal evitar les acumulacions d'aigua en els plats de les torretes, cendrers, esquerdes del terra, etc., ja que tots aquests punts es converteixen en els llocs de cria de mosquit tigre més habituals.

 

Col·laboració ciutadana

L’Ajuntament demana col·laboració a la ciutadania quan observin la presència de rosegadors al carrer o als parcs, per tal que se’n pugui fer el seguiment i tractament si es determina que es tracta d’una plaga. Sobretot, és important actuar amb civisme i no deixar bosses d’escombraries fora dels contenidors que puguin atraure la presència de rosegadors i d’insectes.

Les persones que detectin persones que alimenten els coloms, la presència de rosegadors en determinats punts o persones que deixen brossa fora dels contenidors poden fer-ho saber a l’Ajuntament enviant un correu electrònic a [email protected]

ODSods 3ods 11

pujar inici

Accessibilitat