Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Conveni entre l’Ajuntament de Vilafranca i la cooperativa energètica Som Energia

28 de abril de 2016

El regidor de Medi Ambient i Urbanisme de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Josep M. Martí, i el membre del Consell Rector de la cooperativa energètica Som Energia, Jaume Aliaga, han signat avui dijous un conveni que té per objectiu el desplegament de les eines necessàries per fomentar la producció d’energia renovable i per disposar d’un instrument més per evitar la pobresa energètica a Vilafranca del Penedès. 

A partir d’una proposta debatuda al Ple de l’ Ajuntament, s’ha arribat a un acord amb la cooperativa d’energia verda Som Energia, que té el vist-i-plau del Consell Municipal de Medi Ambient, en el qual es contempla: 

1.      Que l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès treballa per disposar d’instruments de producció energètica impulsant un model de producció local; alhora també ho fa per evitar la pobresa energètica al municipi, però malgrat tot no té al seu abast prou eines tant per la producció pròpia com per evitar determinades situacions que acaben provocant talls d’energia a famílies necessitades.
2.      Que Som Energia S.C.C.L, com a cooperativa, amb persones sòcies conscients de la situació de pobresa energètica que viuen moltes persones en situació econòmica precària però, alhora, puntual, defensa un nou model energètic basat en les energies renovables i de producció local en el qual es pugui lluitar contra la precarietat en la cobertura de les necessitats d’energia.
3.      Que és voluntat de l’Ajuntament de Vilafranca i de Som Energia S.C.C.L treballar conjuntament per un nou model de producció energètica sostenible i per evitar la pobresa energètica amb les eines de què disposa cadascun d’ells, pel que és d’interès mutu formalitzar un conveni que té per objecte el desplegament de les eines necessàries per fomentar la producció d’energia renovable i per disposar d’un instrument més per evitar la pobresa energètica a Vilafranca. Per aquest motiu, l’Ajuntament es farà soci de Som Energia i conjuntament s’aniran estudiant les possibilitats de col•laboració, amb la intervenció dels Departaments municipals de Serveis Socials i Consum en el cas de la lluita contra la pobresa energètica, i de Medi Ambient i Territori pel que fa a la producció d’energia.

pujar inici

Accessibilitat