Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Conversa amb Julià de Jòdar

27 de març de 2008
L'activitat es farà el proper dimecres 2 d'abril a les 19,30h i Jódar parlarà a tots els assistents de la seva obra literària i concretament de la novel·la L'àngel de la segona mort. Aquesta és la darrera obra que s'ha comentat en els grups de tertúlies literàries organitzats per la biblioteca Torras i Bages de Vilafranca.

Julià de Jòdar va nèixer a Badalona l'any 1942. Viu la seva joventut al barri badaloní del Gorg i es llicencia en Història Contemporània. A més d'iniciar una de les trilogies novel·lístiques més rigoroses d'aquest canvi de segle, participa en tasques d'edició de llibres i escriu articles i assaigs per a canalitzar les seves idees sobre la societat actual.

L'obra de Jòdar s'articula al voltant de la seva trilogia L'atzar i les ombres, que vol ser una panorama del proletariat català des dels anys 50 fins a la transició. D'aquest ambiciós projecte han vist la llum dos títols: a L'àngel de la segona mort (1997), aquesta lluita per la supervivència s'articula al voltant d'un crim, mentre a El trànsit de les fades (2001) ho fa a través d'una tràgica història d'amor i de mort. Totes dues novel·les han estat reconegudes pels premis de la crítica i l'autor ja ha avançat que la trilogia es tancarà amb la novel·la A la recerca de l'heroi proletari català.

pujar inici