Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El Programa CuEmE tancarà la seva 11a edició el proper 3 de juny amb un mercat de la rambla de Sant Francesc

25 de maig de 2022

El proper divendres 3 de juny, està prevista la celebració del mercat de cooperatives escolars  que tancarà l’edició del curs 2021-2022 del Programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) que,  a través de la creació de cooperatives, vol  acostar els infants de primària als aprenentatges i valors associats a l’emprenedoria.

Enguany participen en el programa les escoles Baltà i Elias, Estalella i Graells, Montagut, Pau Boada, Sant Josep i Vedruna-Sant Elies. Són 11 cooperatives amb la participació d’un total de 283 alumnes. Al mercat, que tindrà lloc de 17 a 19h, a la rambla de Sant Francesc, les cooperatives podran vendre els productes que han elaborat al llarg de tot el curs escolar, i posar en pràctica els aprenentatges i les habilitats adquirides.

El CuEmE és un programa de la Diputació de Barcelona, impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, que ofereix als centres educatius tota l’orientació i suport perquè els alumnes constitueixin i gestionin la seva pròpia empresa, amb la forma jurídica de cooperativa. D’aquesta manera, els nens i nenes aprenen les diferents competències vinculades a l’emprenedoria, com la creativitat, la innovació, l’organització o la capacitat d’assumir riscos, entre d’altres, i valors com la responsabilitat social, el treball en equip, la relació amb l’entorn a la vegada que aprofundeixen en coneixements matemàtics, lingüístics, digitals, culturals i artístics del currículum escolar.

Els beneficis obtinguts amb la venda de productes es destinaran a amortitzar la inversió simbòlica que cada infant ha fet per poder crear la cooperativa. Així mateix, un percentatge es destinarà a una entitat social del territori, reforçant també, el valor de la solidaritat.

pujar inici

Accessibilitat