Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El Festival Dansòmetre tornarà a portar la dansa a Vilafranca del Penedès la darrera setmana d’abril

06 de abril de 2022

Aquest matí s’ha presentat al Teatre Municipal Cal Bolet la 5a edició del Festival Dansòmetre de Vilafranca del Penedès que vol tornar a la normalitat d’abans de la pandèmia i trepitjar de nou el carrer. Al Festival Dansòmetre, que enguany portarà el lema “Et farem ballar el cap”, s’hi apleguen, al voltant del Dia Internacional de la Dansa, celebrat arreu del món el 29 d’abril de cada any, una programació que combina tant la dansa al carrer com espectacles professionals d’aquesta disciplina artística i una acció formativa.

Aquesta edició, la cinquena cronològicament salvant els esculls de la pandèmia, se celebrarà del 23 d’abril a l’1 de maig i acollirà espectacles per part de dues companyies de dansa locals que es troben estadis molt diferents de les seves trajectòries: La Taimada, una companyia consolidada que compta amb una projecció i ideari consolidats, i Moviment Sísmic, una companyia jove que està en procés creatiu dels seus primers treball nascuts a l’espai de creació jove de Vilafranca La Nau.

La coreògrafa convidada del Dansòmetre en aquesta ocasió és la vilafranquina Laura Olivella, directora i coreògrafa de l’espectacle familiar L’Ombra d’en Peter Pan, estrenat al teatre Condal de Barcelona, que ha fet temporada posteriorment al Teatre Borràs i que diumenge 1 de maig arribarà al Teatre Cal Bolet dins de la programació professional.

És un tret identificatiu del Festival Dansòmetre que els coreògrafs convidats impliquin ballarins i ballarines no professionals de Vilafranca i comarca en les seves creacions professionals amb el format que ells prefereixin. En el cas de Laura Olivella, s’obrirà convocatòria per participar d’un workshop, del qual sortiran intèrprets que s’afegiran a un dels números de dansa de l’espectacle professional L’Ombra d’en Peter Pan.  Les inscripcions ja estan obertes des d’avui mateix al web espectacles.vilafranca.cat

La programació

Les activitats s’iniciaran amb el workshop de Laura Olivella que tindrà lloc dissabte 23 d’abril, a les 10h i a les 12.30h, a l'Escorxador, i diumenge 24 d’abril, a les 11h, al Teatre Cal Bolet.

Dijous 28 d’abril, a les 19.30h, a Cal Bolet, serà el torn del Dansòmetre Jove, amb els espectacles Palallels (espectacle de dansa i multimèdia) i Lunas Rojas Llenas, de la jove companyia vilafranquina Moviment Sísmic.

Divendres 29 d’abril, a les 20h, també a Cal Bolet, arriba l’espectacle de la companyia vilafranquina ja consolidada La Taimada amb Filia et Fobia.

El Dia de la Dansa al Carrer es tornarà a celebrar i serà dissabte 30 d’abril, a partir de les 17h, al Parc Tívoli. Més de 400 persones pertanyents a 5 escoles de dansa de Vilafranca i comarca sortiran al carrer en aquesta vetllada després de l’aturada forçada durant dues edicions a causa de la pandèmia. Les 5 escoles participants i que podran mostrar al públic el treball que es fa durant el curs, seran Escola de Dansa Assumpta Trens, Gimdans, CAS Escola de Dansa, Cascavells i AMPA de l’escola Montagut.

El mateix dia a les 18h la gent de Gatzara Country Olèrdola ballaran a la plaça de la Constitució.

Finalment, diumenge 1 de maig, tindrà lloc l’espectacle de teatre musical amb presència de 12 ballarins a escena L’Ombra d’en Peter Pan, a partir de les 18h, al Teatre Municipal Cal Bolet, amb idea, guió direcció i coreografia de la vilafranquina Laura Olivella.

A la roda de premsa de presentació hi ha estat presents la mateixa Laura Olivella, les representants de les escoles de dansa CAS i Cascavells, Blanca Cusiné i Lucía Diéguez, participants al Dia de la Dansa al Carrer, i de la companyia Moviment Sísmic, Nil Coral i Laura Elias, juntament amb el regidor de Cultura, Ricard Rafecas, el qual ha agraït a la gent que es dedica al món de l’espectacle “l’esforç per superar el tràngol de la pandèmia, amb el desig que s’acabi ja d’una vegada”. El regidor també ha remarcat el fet que hi hagi artistes que de joves van haver de marxar a formar-se fora de Vilafranca i que ara tornen “perquè aquí tenim una gran activitat cultural. I això és gràcies a la programació de la regidoria en quantitat, qualitat i diferents disciplines, però també gràcies a la creativitat dels artistes locals que ha de tenir la projecció pública que mereix”.

pujar inici