Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La 5a edició del Dansòmetre recupera la dansa al carrer i convida la coreògrafa vilafranquina Laura Olivella

27 de abril de 2022

El Festival Dansòmetre tona a aplegar al Dia de la Dansa al carrer les escoles de dansa locals i els espectacles professionals d’aquesta disciplina que se celebren a Vilafranca al voltant del Dia Internacional de la Dansa, celebrat arreu del món el 29 d’abril de cada any.

En aquesta edició, la cinquena cronològicament salvant els esculls de la pandèmia, el festival acull espectacles per part de dues companyies de dansa locals que es troben estadis molt diferents de les seves trajectòries.

Moviment Sísmic és una companyia jove que està en procés creatiu dels seus primers treballs nascuts a l’espai de creació jove de Vilafranca, La Nau. Dijous 28 d’abril, a les 19.30h al Teatre Cal Bolet presenta Lunas Rojas llenas. Aquesta actuació es realitza dins la jornada del Dansòmetre Jove que ofereix, també,  l’espectacle de dansa multimèdia Parallels de la cia. Fuse Company.

La Taimada és una companyia consolidada que compta amb una projecció i ideari propis. El divendres 29 d’abril a les 20h presenten al Teatre Cal Bolet el seu espectacle Filia et Fobia, guanyador del 1er Premi al 34º Certamen Coreográfico de Madrid 2020.

El dissabte 30 d’abril la dansa tornarà al carrer de la mà de les escoles de dansa de Vilafranca, que exhibiran el seu treball a partir de les 17h al parc Tívoli. Les escoles participants aquest any seran l’Escola de Dansa Assumpta Trens, Gimdans, CAS Escola de Dansa, Cascavells i AMPA de l’escola Montagut.

Paral·lelament, a partir de les 18h, a la plaça Constitució es recuperarà la ballada de country que ofereix Gatzara Country Olèrdola.

Coreògrafa convidada

La coreògrafa convidada del Dansòmetre en aquesta ocasió és la vilafranquina Laura Olivella, directora i coreògrafa de l’espectacle familiar L’ombra d’en Peter Pan, estrenat al teatre Condal de Barcelona, que ha fet temporada posteriorment al teatre Borràs i que l’1 de maig a les 18h arriba a Cal Bolet dins de la programació professional del teatre.

És marca del Festival Dansòmetre que els coreògrafs convidats impliquin els ballarins no professionals de Vilafranca en les seves creacions professionals amb el format que ells prefereixin. Seguint aquesta fórmula, tres de les quinze participants del workshop de Laura Olivella, celebrat el passat cap de setmana, s’afegiran a un dels números de dansa de L’ombra d’en Peter Pan.

 

Per més informació:

https://espectacles.vilafranca.cat/


Espectacle emmarcat en la programació d'adults.

pujar inici

Accessibilitat