Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Del 19 al 21 de maig, cap de setmana ple de novetats esportives vinculades al turisme a Vilafranca

10 de maig de 2023

Aquest dimarts s’han presentat l’Oficina de Turisme de Vilafranca 3 esdeveniments esportius que es realitzaran a la ciutat el cap de setmana del divendres 19 al diumenge 21 de maig. La presentació ha anat a càrrec de les regidores d’Esports i de Turisme, Anna Doblas i Maria Dolors Rius.

Dos d’aquests esdeveniments són nous i del tercer enguany serà la tercera edició. Pel que fa al primer esdeveniments nou, es tracta del Gravel Penedès Vilafranca, un esdeveniment de gravel i bikepacking per descobrir el Penedès amb bicicletes de gravel.

El segon nou esdeveniment és KON’IUN.GO, que és la transcripció fonètica de la paraula llatina “coniungo”, que significa: unir, reunir-se, ajuntar-se. KON’IUN.GO és una cursa de trail-running per equips, on el components de l’equip han de córrer tots junts, i d’aquí el seu nom.

Per últim, el darrer esdeveniment és la cursa d’orientació amb bicicleta de muntanya BTT-O PENEDÊS, que enguany celebra la seva tercera edició.

Els dos primers estan organitzats directament per l’Ajuntament de Vilafranca i la BTT-O PENEDÈS pel Centre Excursionista del Penedès.

La regidora d’Esports explicava que es tracta de 3 esdeveniments en 1, o el es podria anomenar un esdeveniment múltiple. “Té un format diferent del que és habitual. Des dels serveis de Turisme i Esports de l’Ajuntament volem potenciar l’aspecte més social i popular de l’esport, vinculant-lo amb el paisatge penedesenc, i que es pugui fer en família”, afirmava Anna Doblas.

Les 3 activitats, de modalitats esportives diferents, confluiran totes en unes mateixes dates, el 20 i 21 de maig, i en un mateix espai: les zones de sortides-arribades, el “village” i tots els serveis es trobaran ubicats en l’aparcament del Complex Aquàtic i al mateix equipament.

Els esdeveniments estan dissenyats per la participació de 700 persones, entre les 3 activitats.

Les inscripcions es va obrir el 10 de març passat i en aquests moments ja s’han superat els 600 inscrits: el 57% corresponen a Gravel Penedès Vilafranca, el 29% a Kon’iun.go i el 14% al BTT-O Penedès.

Les inscripcions es tancaran el 14 de maig, o abans si s’esgoten les places disponibles.

Les inscripcions es poden fer des de la mateixa web de cada cursa:

www.gravelpenedes.cat

www.koniungo.cat

www.cep.cat

Tot i que cada activitat està dissenyada per a perfils de participants diferents, hi ha persones que s’han inscrit a dues de les activitats i fins i tot algunes a les 3.

Vincular activitat esportiva i turisme

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Maria Dolors Rius, definia aquest esdeveniment múltiple com un “producte genial, que obre un ventall de possibilitats de fer esport, conèixer la natura i el territori o fer salut, tot plegat en família i amb sostenibilitat i respecte per l’entorn. És un moment per gaudir del Penedès, fa bon temps, les vinyes estan espectaculars. Hauria de ser temporada alta al Penedès”. Rius es mostrava especialment satisfeta perquè aquest projecte va en la direcció de convertir Vilafranca i el Penedès en destinació cicloturista. “Hem arribat a un punt de maduresa per poder captar aquest turisme que és respectuós amb el medi i que ara s’allotja als entorns. És un nínxol de mercat que al Penedès hem de saber explotar”, va afirmar.

pujar inici