Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Després de l’ESO... Què? Informació i orientació educativa després de la secundària.

23 de gener de 2017

Un any més i en el marc del Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament Secundari (PIDCES), el Servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca a través del Servei d’Informació i Assessorament per a Joves (SIAJ), organitza la campanya Després de l’ESO... Què?

Aquesta campanya s’adreça als joves que acaben l’ESO, amb l’objectiu de donar informació i suport en l’orientació d’aquests estudiants sobre les opcions un cop finalitzat l’Ensenyament Secundari Obligatori, l’hagin aprovat o no. 

L’activitat consisteix en xerrades concertades amb els centres de secundària adreçades a l’alumnat de 4t d’ESO, la mostra educativa, tres xerrades d’informació i orientació educativa -obertes a tothom i en horari de vespre-, i assessories personalitzades al SIAJ.

A les activitats es parla de les diferents opcions d’estudis, batxillerat, cicles formatius, programes de formació i inserció, proves d’accés... posant l’accent en els ensenyaments que contempla l’oferta educativa a Vilafranca i comarca. L’objectiu de la xerrada és informar l’alumnat sobre totes les opcions que tenen, i presentar tot el ventall de possibilitats que es troben al seu abast en aquest moment.

Per aquest gener i principis de febrer s’han concertat 21 sessions, en horari de matí, amb alumnat de tots els centres d’ensenyament secundari de Vilafranca, tan públics com concertats i grups específics com PFI. Durant el transcurs de les xerrades també es pot visitar un espai on es mostra el mapa educatiu del territori, amb tota l’oferta existent a la comarca i material informatiu dels diferents centres i material genèric de les diferents opcions. 

Es continua amb les tres xerrades en horari de vespre i obertes a tothom, ja que any darrera any tenen més assistència de públic, tant de pares i mares com de joves estudiants. Aquestes xerrades obertes tindran lloc els dies 1, 8 i 9 de febrer, a l’Escorxador:

Després de l’ESO... Què? El procés de decisió
Xerrada genèrica sobre les diferents opcions en acabar la secundària i una part més d’orientació. Adreçada especialment a pares i mares. 
A càrrec: personal tècnic d’Itinere – Serveis educatius. Amb la col•laboració de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona. Dimecres 1 de febrer, a les 19h.

Els cicles formatius, una bona opció
Xerrada informativa a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnat de cicles formatius de la comarca. Dimecres 8 de febrer, a les 19h.

Vull fer batxillerat, quines opcions tinc?
Xerrada informativa a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnes que han realitzat les diferents modalitats de batxillerat i/o estan fent estudis superiors. Dijous 9 de febrer, a les 19h.

Assessorament personalitzat
També dins la campanya informativa, el Servei de Joventut ofereix als joves estudiants de secundària la possibilitat de concertar un servei d’assessorament personalitzat per tal de rebre orientació de manera individualitzada. Les assessories es realitzaran a l’espai del SIAJ els dimarts i dijous, de 13 a 14h i els dimecres, de 17 a 20h del mes de febrer i març. Els joves hi podran assistir individualment o acompanyats dels pares. Cal demanar cita prèvia al SIAJ, per telèfon 938922020, per  c/e a [email protected] o adreçar-s’hi en horari de tarda, els dilluns i dimecres de 17 a 20h; o en horari de matí, de dilluns a divendres d’11 a 14h. També es podrà sol•licitar a través del PIDCES, el Punt d’Informació als Instituts.

Si bé la campanya s’emmarca en els primers mesos de l’any el SIAJ ofereix l’Assessoria Educativa al llarg de l’any.

Més  informació: http://joventut.vilafranca.cat o www.vilafranca.cat

pujar inici

Accessibilitat