Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Detectada una nova estafa a Vilafranca

30 de abril de 2008
La nota sembla d'una empresa de missatgeria típica i informa que, per recollir un regal promocional consistent en un 'sistema de cinema a casa Dolby Digital Stereo', s'ha de trucar al telèfon 902 512 255.

Sembla que, trucant a aquest número de telèfon, et citen per anar a Igualada a una xerrada en la qual, suposadament, t'intenten vendre un apartament en règim d'aprofitament per torns compartits (conegut popularment com a “multipropietat”) i, si signessis el contacte, et regalarien el sistema de cinema a casa. 

En el revers de la nota, diu que la informació per aquesta campanya ha estat subministrada per DATA INTEGRAL ACTION, SL, a la qual el destinatari pot dirigir-se per demanar la cancel.lació de les seves dades. 

Per exercir el dret de cancel·lació de les dades personals del fitxer automatitzat, cal enviar un escrit al responsable de DATA INTEGRAL ACTION, SL,, C/ Calixto Leguina, 1, 48007 BILBAO, utilitzant qualsevol mitjà que permeti acreditar-ne l'enviament i la recollida de la sol·licitud, acompanyant una còpia del DNI. 

Es pot descarregar d'internet el model d'escrit per exercir el dret de cancel·lació a l'adreça de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades: https://www.agpd.es/upload/Canal_Ciudadano/Modelos/mod_c_derecho_cancelacion.pdf 

D'altra banda, si s'ha estat víctima d'aquesta estafa, es pot interposar una denúncia davant la jurisdicció ordinària (acudint al jutjat o a la comissaria dels Mossos d'Esquadra). 

Per més informació, es pot consultar el blog d'internet: http://poqueque.blogspot.com/2008/02/el-timo-de-uniexpress.html

pujar inici