Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Dilluns s’obre el pas elevat per a vianants del carrer Manuel Barba i Roca

30 de octubre de 2007
Aquest pas elevat forma part del conjunt de actuacions incloses en el projecte de integració del ferrocarril a Vilafranca que deriva del conveni signat l’any 2004 entre el Ministeri de Foment, l’Ajuntament de Vilafranca i l’ADIF per al cobriment de la infrastructura ferroviària i altres obres de permeabilitat entre una banda i l’altra de les vies del tren a la Vila.
Aquest pas elevat substitueix el pas inferior per sota les vies que existia anteriorment i que arran de les obres del pas de la Línia d’Alta Velocitat va quedar suprimit.
El pas té forma de ”Y” de manera que connecta la part nord del carrer Manuel Barba i Roca tocant a la zona de l’antiga Pinsos CIA que actualment s’està edificant, la zona de l’antiga Cinzano i la zona més tocant a la caserna de la Guàrdia Civil. Es tracta d’una infrastructura important per a la mobilitat dels vianants en una zona residencial que actualment està en ple procés de construcció i consolidació. El pas de vianants, que comença amb una rampa a banda i banda, té continuïtat amb dos pòrtics per sobre de les vies recolzats en columnes de 6 metres d’alçada. Tot el recorregut és adaptat, ja que el pendent no supera el 8%, i té una amplada d’uns 2 metres.
El projecte, que s’ha desenvolupat en dues fases, ha comprès també la instal·lació de nou enllumenat, pavimentació i instal·lació de baranes.
L’acte d’obertura de la passera de vianants del carrer Manuel Barba i Roca tindrà lloc dilluns dia 5 de novembre, a 10 del matí, i comptarà amb l’assistència de l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, membres del consistori i representants veïnals.

pujar inici

Accessibilitat