Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Xerrada informativa “Els drets de les persones amb discapacitats“

30 de maig de 2022

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i la Comissió Municipal pel Benestar de les persones amb discapacitat organitza una xerrada informativa amb el títol “Els drets de les persones amb discapacitats”, el proper dimecres 8 de juny a partir de les 19h, a la sala d’actes de l’Escorxador.

Les persones que tenen discapacitats poden requerir de suports i ajuts per a l’exercici de la seva capacitat jurídica o el que és el mateix, pel gaudi autònom i lliure de drets i responsabilitats. Afavorir l’ús de les figures legals de suport i deixar enrere l’actual situació, en què davant aquestes dificultats la solució recurrent acaba sent la declaració d’incapacitat i la conseqüent pèrdua de drets, són els principals objectius de la Llei 8/2021, anomenada de reforma de la legislació civil i processal pel recolzament de les persones amb discapacitat.

La xerrada parlarà de novetats legals, però sobretot de les qüestions pràctiques que implica la nova Llei 8/2021, de 2 de juny, per la que es reforma la legislació civil i processal per al recolzament a les persones amb discapacitat en l’exercici de la seva capacitat jurídica.

Obrirà l’acte Montse Arroyo, regidora d’Igualtat, Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament i hi intervindran Patrícia Mestre, advocada del Servei SIAD de l’Ajuntament de Vilafranca i membre de l’Associació de Dones juristes; Pablo Malfaz, coordinador del Àrea Social del Servei tutelar “Amb tu” i Coordinador del Servei d’Orientació i Informació de la Fundació Salut i Comunitat; i Gemma Martí, coordinadora de l’Àrea Jurídica del Servei tutelar "Amb tu".

La regidora remarca que la xerrada és una iniciativa de la Comissió Municipal pel Benestar de les persones amb discapacitat dins del marc del Servei d’Igualtat i aposta una vegada més “per donar visibilitat a la tasca d’aquesta comissió”.

pujar inici