Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Dissabte a les 12h es constitueix el nou consistori de Vilafranca i s’escull el nou alcalde

13 de juny de 2023

El proper dissabte 17 de juny, a les 12h, al saló de sessions de la Casa de la Vila tindrà lloc la sessió constitutiva del nou consistori de Vilafranca del Penedès sorgit de les eleccions municipals del 28 de maig passat.

Serà el 12è consistori escollit des de la restauració de la democràcia als Ajuntament l’any 1979 i estarà format per 8 regidors i regidores del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-CP): Francisco Romero, Lourdes Sànchez, Gemma Romeu, Àngels Dalmau, Miquel Medialdea, Ramon Zaballa, Jordi Junyent i Montse Arroyo; 5 regidors i regidores de Junts Vilafranca-CM: Aureli Ruiz, Olga Cuesta, Daniel Saumell, Meritxell Montserrat i Joan Manel Montfort; 5 regidors i regidores d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC-AM): Pere Sàbat, Gemma Urgell, Ramon Vilomara, Laura Pelay i Xavier Vallès; 2 membres de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP-AMUNT): Marta Soler i Txus Magallón; i 1 regidora de Vilafranca en Comú (VeC-C): Montserrat Romagosa.

Del total de 21 membres del nou consistori, hi haurà 11 homes i 10 dones, el més paritari de tota la història de la democràcia a Vilafranca. 12 regidors i regidores continuen respecte al consistori sortint i 9 s’estrenaran en el càrrec.

La mesa d’edat que presidirà la sessió constitutiva estarà formada pel regidor de més edat (Jordi Junyent) i per la de menys (Marta Soler), que seran els encarregats de comprovar les credencials, de cridar els regidors i regidores electes i llegir la fórmula de promesa del càrrec.

Un cop es declari constituïda la corporació, es procedirà a l’elecció de l’alcalde mitjançant les paperetes que els regidors i regidores dipositaran en una urna. Un cop fet l’escrutini i llegit en veu alta, es proclamarà l’alcalde. Serà escollit automàticament alcalde el/la candidat que hagi obtingut majoria absoluta, és a dir, 11 o més vots. En cas que cap candidat o candidata els obtingui, serà proclamat alcalde el candidat de la llista més votada a les eleccions del 28 de maig passat.

Un cop el nou alcalde hagi promès el càrrec, rebrà la vara de comandament i seurà al seu escó.

A continuació està previst un torn d’intervencions dels caps de llista de tots els grups municipals de menor a major representació i es clourà amb un parlament del nou alcalde.

La sessió finalitzarà amb la interpretació de l’himne nacional de Catalunya “Els Segadors”.

pujar inici