Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Dissabte se celebra una jornada de difusió del projecte d’intervenció integral al barri de l’Espirall

27 de novembre de 2007
L’Ajuntament de Vilafranca ha organitzat per aquest dissabte 1 de desembre una Jornada d’informació i difusió del projecte d’intervenció integral al barri de l’Espirall. L’acte comptarà amb la presència de l’alcalde de Vilafranca Marcel Esteve, del regidor d’Urbanisme Francisco Romero i de la regidora de Participació Ciutadana Teresa Terrades, que presentaran les diferents actuacions del projecte i les diferents vies de participació ciutadana en el desenvolupament del projecte. L’assistència és oberta a tots els veïns i veïnes, entitats i associacions del barri de l’Espirall.

El projecte d’intervenció integral al barri de l’Espirall va ser presentat enguany per l’Ajuntament de Vilafranca a la convocatòria de la Llei de millora de barris de la Generalitat i va ser un dels projectes escollits per rebre els ajuts que preveu la llei. L’objectiu de la llei és la millora de les condicions de vida dels residents de les àrees definides pels projectes tot afavorint la cohesió social.

El projecte, amb un període d’execució previst fins l’any 2011 i amb un cost total de 10,8 MEUR, dels quals la Generalitat aportarà la meitat, contempla una sèrie d’actuacions en diferents camps com són la millora social (nou Espai Polivalent i Biblioteca), la sostenibilitat, la millora urbanística, la millora dels espais públics... A més d’altres actuacions no incorporades al projecte que el complementaran, com per exemple la rehabilitació del mercat de la Pelegrina.

Les actuacions que es duran a terme no responen només en clau de barri, sinó que són actuacions que repercutiran favorablement a tota la població en general de Vilafranca.

La jornada de dissabte 1 de desembre es convertirà en el tret de sortida del projecte. Serà una sessió informativa i a la vegada el primer pas d’un procés de participació on s’espera la col.laboració dels veïns i les veïnes de l’Espirall.

La participació consistirà a formar part de diferents comissions que analitzaran, opinaran i proposaran actuacions d’acompanyament del projecte. Les comissions, per la seva banda, seran un espai per rebre de primera mà la informació del desenvolupament del projecte.

pujar inici