Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Divendres amb tallers i activitats a la rambla per commemorar la Setmana de la Mobilitat

19 de setembre de 2023

El cap de setmana passat es van encetar els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat a Vilafranca amb dos dels actes programats. Dissabte a la tarda, se celebrava la tradicional Pedalada Verda organitzada pels Castellers de Vilafranca i diumenge al matí, un centenar de persones van participar en la gimcana familiar de la Mobilitat Sostenible per la muntanya de Sant Pau i l’espai agrícola de les Clotes, que va acabar amb un taller sobre energies renovables a l’esplanada de l’ermita.

El proper acte serà aquest divendres 22 de setembre, a la rambla de Sant Francesc. A partir de les 5 de la tarda, hi haurà tallers i activitats per a tots els públics. El mateix divendres es podrà participar i seguir la Cursa de Transports que organitza la Plataforma pel Transport Públic. Per participar-hi, cal enviar abans un correu electrònic a [email protected].

L’endemà, dissabte 23 de setembre, hi haurà un taller de reparació de bicicletes, de 10 a 12h, organitzat per la Biciclera (c/ General Cortijo, 23). Cal inscripció prèvia a [email protected]

El regidor d’Espai Públic i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, ha assenyalat que “la Setmana Europea de la Mobilitat ens convida cada any a reflexionar sobre les possibilitats de desplaçar-nos d’una manera més Sostenible. Des de l’Ajuntament promovem diferents actuacions per avançar en aquest sentit com ara la construcció de diversos trams de carril bici, com el que comunica Vilafranca i els Monjos o el de l’eix de la via, o l’ampliació i millora de l’illa de vianants que s’ha executat recentment als carrers Lluna, Sant Jocund, Puigmoltó, Carme i plaça Josep Anselm Clavé”.

Aquestes actuacions desenvolupen allò previst en el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible, i van en la línia dels objectius de la certificació Biosphere i el compromís adquirit en el Pacte d’Alcaldes/esses per l’Energia Sostenible i el Clima per tal de reduir la petjada de carboni de Vilafranca.

pujar inici