Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Dos actes del Carnaval de Vilafranca tindran Punts Liles

15 de febrer de 2023

Amb motiu del Carnaval de Vilafranca, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès posarà en marxa novament la instal·lació de Punts liles per denunciar agressions masclistes o LGTBIfòbiques. Els punts liles donaran cobertura al Ball de Gala previst del dia 17 de febrer al pati de l’Escorxador, i per al el dia 24 de febrer en el transcurs de la rua de Carnaval i la festa final de Carnestoltes.

El dia 17 hi haurà amb un punt lila fix ubicat al pati de l’Escorxador i un punt itinerant que es mourà en les diferents zones de l’esdeveniment festiu. Estarà en funcionament de les 23 a les 3h.

Pel que fa el dia 24, el punt lila fix estarà ubicat a la rambla Sant Francesc, i també comptarà amb una parella itinerant que s’anirà desplaçant durant la rua, i també a la festa final que es farà a la mateixa rambla.

Als Punts Liles es proporcionarà informació i atenció davant d’agressions sexuals i comportaments sexistes i lgtbifòbics, i si fos necessari, s’activarà el protocol d’actuació davant d’aquestes situacions.

La regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, considera molt important “prendre mesures específiques per entendre i detectar les dinàmiques que es donen a l’espai públic i festiu, per tal d’erradicar qualsevol tipus de violència masclista i lgtbifòbica i per tal que totes les persones puguin gaudir de la festa amb llibertat i respecte”.

pujar inici