Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’alumnat de l’Eugeni d’Ors i l’Arsenal presenta els seus projectes a la final de la tercera edició de l’E-Connect 2022

17 de maig de 2022

L’alumnat de Cicles Formatius i de Batxillerat de l’Institut Eugeni d’Ors i de disseny de gràfic imprès i interactiu de l’Escola Municipal d'Art Arsenal van presentar divendres 13 de maig a l’Auditori de Vilafranca, en el marc de les Fires de Maig, els seus projectes i solucions als tres reptes proposats per tres empreses de la comarca: Gestinet, el grup Freixenet i INNOVI, com a cloenda de la 3a edició de l’E-Connect. L’acte va estar presidit per la regidora d’Educació, Xell Montserrat.

El tret de sortida de l’E-Connect va ser al mes de març, quan alumnes i empreses es van conèixer per proposar els reptes i començar a treballar en possibles solucions. A partir de llavors l’alumnat ha pogut participar en diverses formacions sobre com desenvolupar la seva idea de negoci (Business Model Canvas i prototipatge)  i com presentar-la en format breu (elevator pitch).

Després de dos anys en què s’han hagut de treballar els reptes i les presentacions de les dues edicions anteriors, en format virtual, enguany es va poder celebrar la presentació dels projectes de forma presencial en un escenari únic i molt especial, l’Auditori de Vilafranca i fer-ho en el marc de les Fires de Maig.

Va ser una jornada emocionant per a l’alumnat, qui va mostrar les seves dots de creativitat i innovació tant en la realització com en la presentació dels seus projectes. En destaca també la participació i implicació del professorat dels dos centres educatius per impulsar l’E-Connect com a programa pedagògic que han incorporat a nivell curricular. És un programa innovador que permet als joves aprendre a emprendre a partir de la resolució de problemes amb metodologies innovadores, el treball en equip i l’aprenentatge per projectes.

En aquesta edició el jurat va estar format per les 3 empreses participants en els reptes (Gestinet, el grup Freixenet i INNOVI), un representant de la UPC de Vilanova, Sergi Menargues, un representant de la FEGP, Santi Sánchez, i Enrique Conches, cofundador de Punk Design, empresa nascuda al Penedès que ajuda a organitzacions a resoldre problemes estratègics a través de la creativitat i la innovació. Tots ells van participar engrescats i fascinats per la qualitat dels projectes i les presentacions que va fer l’alumnat dels dos centres.

Les solucions guanyadores van ser, per al repte de Gestinet, la solució Comunitec, pel foment del talent jove femení en el món digital i tecnològic; per a INNOVI, WineWorld, una iniciativa per promoure la cultura del vi entre els joves a partir de la gamificació i el joc interactiu; i el projecte Clarícia, una solució per donar resposta al grup Freixenet que consisteix en una APP per crear comunitat internament entre l’equip de producció.

El Servei de Promoció Econòmica i el d’Educació de l’Ajuntament, implicats en aquest projecte, segueixen treballant amb l’objectiu de crear ponts de col·laboració entre el teixit empresarial de la comarca, els futurs emprenedors i emprenedores i els centres educatius amb els quals cal seguir fomentant el talent dels joves.

La regidora Xell Montserrat va dir en la cloenda de l’acte que l’E-Connect és “una ocasió més d'oferir als alumnes l’oportunitat d'aportar solucions a reptes reals, on requereixen posar en pràctica habilitats com la creativitat, tenacitat, treball en equip, oratòria...totes imprescindibles i necessàries en el món actual”.

La regidora agraïa especialment als alumnes, centres, empreses i als tècnics que ha fet possible aquesta 3a edició.

pujar inici

Accessibilitat