Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca acull un marketplace d’economia circular per incentivar la sostenibilitat i competitivitat de les empreses

24 de novembre de 2021

Aquest dimecres ha tingut lloc al Centre Àgora de Vilafranca el primer maketplace de Penedès Circular, una jornada de treball i networking, on empreses i universitat han compartit solucions que poden per ser incorporades al món de les empreses i fer-les més sostenibles i competitives. La jornada ha estat impulsada per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès i la delegació al Penedès de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Es tractava d’una jornada de treball i intercanvi de propostes i solucions que ja poden ser aplicades per les empreses que desitgin incrementar la circularitat dels seus processos productius. A la jornada s’oferien solucions procedents de la recerca i el sector empresarial vinculades a 5 grans àrees temàtiques: mesures per millorar l’eficiència i l’estalvi energètic, propostes per optimitzar l’ús de l’aigua, idees i exemples d’ecodisseny, solucions per allargar la vida útil dels subproductes i solucions vinculades a l’aplicació de tecnologia.

El Marketplace Penedès Circular oferia l’oportunitat de conèixer de primera mà diferents solucions a problemes plantejats per empeses del sector agroalimentari i la seva cadena de valor, tots ells disponibles avui dia a Catalunya i aplicades.

La inauguració ha anat a càrrec del tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, pel rector de la UPC, Daniel Crespo, i del director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat, Joan Gòdia.

En el seu parlament, Montfort remarcava la potència del sector agroalimentari al Penedès i la importància que la UPC estigui al darrere com a soci tecnològic a l’hora de posar en marxa aquesta fira de solucions circulars. “El Marketplace és fruit de dos anys de treball transversal entre l’Ajuntament de Vilafranca, el Consell Comarcal i la Mancomunitat Penedès-Garraf en el marc del Penedès Circular, on hem dut a terme moltes iniciatives i hem creat molts sinèrgies amb agents del territori. Hem de fer un esforç entre tots per millorar l’eficiència energètica i l’aprofitament dels recursos”, afirmava el tinent d’alcalde.

El Marketplace és una de les accions que està duent a terme l’Ajuntament de Vilafranca per impulsar al territori l’economia circular amb l’objectiu de continuar treballant per la sostenibilitat. És per accions com aquesta que l’Ajuntament de Vilafranca va rebre la certificació Biosphere, com a destinació sostenible.

pujar inici

Accessibilitat