Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El cicle “Paraules al Claustre i +” s’obre amb una jornada dedicada a la poetessa, professora i traductora vilafranquina Anna Maria de Saavedra

02 de maig de 2016

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha presentat un any més i des de l’any 2010 la programació del cicle “Paraules al Claustre i +” que enguany comprèn un total de 10 activitats que, entre maig i setembre, tindran lloc en aquest emblemàtic espai. El tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Promoció Exterior, on està inclosa la regidora de Cultura, Joan Manel Montfort, ha estat l’encarregat de presentar la programació cultural que tindrà lloc al claustre, “un espai amb un potencial enorme i que volem donar a conèixer amb actes de petit format, diversos i plurals, amb la paraula com a nexe comú”. El cicle inclou formats tan variats com una jornada d’estudi dedicada a un/a intel.lectual vilafranquí/ina, recitals poètics, exposicions, cantautors, accions pel públic infantil, etc. “Es tracta de propostes de proximitat i participatives que complementen les que ja es programes a Cal Bolet i l’Auditori”, afirmava Montfort.

Enguany el cicle es fa ressò de dues efemèrides prou significatives en el món del pensament i la literatura universals: la commemoració dels 700 anys de la mort del polifacètic Ramon Llull i la dels 400 anys de la mort del dramaturg i poeta William Shakespeare.
Com ha estat habitual en les edicions anteriors, el cicle s’iniciarà amb una jornada d’estudi dedicada a un/a intel.lectual vilafranquí/ina, en aquesta ocasió a la poetessa, professora i traductora Anna Maria de Saavedra i Macià (Vilafranca 1905-Barcelona 2001), una de les intel·lectuals més importants que ha donat el Penedès. La tècnica de Cultura, Sílvia Amigó, explicava que es tracta d’una jornada científica i acadèmica però també pedagògica i a l’abast de tothom. “Comptem amb estudiosos locals i professionals externs que ens parlaran d’una figura femenina, Anna Maria de Saavedra, que va ser una excepció en la seva època”, comentava Amigó. La jornada del dia 14 de maig es clourà amb una lectura de poemes d’Anna Maria de Saavedra a càrrec de la poetessa vilafranquina emergent, Anna Gual Vendrell. L’assistència a la jornada és gratuïta però cal inscripció prèvia a l’adreça [email protected].

La resta d’activitats són una xerrada-col.loqui i dues obres basades en textos de Shakespeare, un espectacle musical, una exposició fotogràfica, el cicle Veus Paral·leles, espectacles basats en textos de Ramon Llull i de la poetessa polonesa Wislawa Szymborska, i un espectacle infantil amb Santi Rovira.

pujar inici