Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El Dansòmetre 2023 porta Rèquiem Nocturn i Flor de Maig a Vilafranca

25 de abril de 2023

Aquesta setmana, Vilafranca acull els espectacles de companyies professionals del Dansòmetre 2023, el festival de dansa que se celebra cada any entorn el dia 29 d’abril, el Dia internacional de la Dansa.

Dijous 27 d’abril, a les 8 del vespre, a l’Auditori Maria Rosa Juncosa, Pere Faura s’acomiadarà de Vilafranca amb el seu Rèquiem Nocturn. El coreògraf i ballarí deixa els escenaris amb un espectacle que compta amb un equip multi-disciplinari i multi-generacional de 9 intèrprets, dos músics en directe i un col·laborador de luxe, l’actor Francesc Orella.

L’espectacle ha guanyat el premi Dansacat 2022 a millor espai escènic, el premi d'Arts Escèniques de Crítica Serra d'Or 2021 i Millor intèrpret masculí als Premis de la Crítica 2021.

D’altra banda, divendres 28 d’abril a les 8 del vespre al Teatre Cal Bolet la companyia del penedesenc Xavier Gumà i de Veronica Hernández Royo porten en escena el seu espectacle Flor de Maig que comptarà amb un col·loqui post funció moderat per Marçal Díaz, historiador penedesenc. L’espectacle és una fusió de danses d’arrel, urbanes i contemporànies on a través d’elles es fa una reinterpretació de la llegenda de La Dama de Can Fàbregues, molt tradicional a la Serra de Bolet. Una història que tracta de la submissió de la dona que vol ser independent. Flor de Maig reinterpreta la tradició catalana popular i pren cos incorporant diversos elements de la tradició popular, com el Ball de Gitanes de Vilafranca.

Sinopsi Rèquiem Nocturn

L’any 1979 Bob Fosse va filmar ALL THAT JAZZ, un retrat semi-autobiogràfic sobre la seva vida com addicte a les drogues, al sexe i a la feina, que acaba retratant la seva possible mort. Prenent aquesta pel·lícula com a principal referent, l’espectacle és un retrat autobiogràfic de l’autor i de la seva mort professional dividit en tres grans actes com a símbol de les tres grans etapes d’un procés de realització d’un espectacle: l’audició, la creació i la funció. La història de de-funció en qualsevol acte de creació. Una experiència ritualista entre el llegat i la paròdia, entre l’humor i la tendresa que reflexiona sobre la bellesa de la mort per transformar l’acte de morir en un cabaret amb molta ploma i purpurina.

Durada: 100 minuts

 

Sinopsi Flor de Maig

Flor de maig proposa una nova mirada a la tradició des d'una perspectiva de postmodernitat, fusionant llenguatges i amb la dansa d'arrel com a base, en diàleg amb la dansa urbana i contemporània. La peça parteix de la llegenda de La Dama de Can Fàbregues, vinculant-la amb diversos elements de la tradició popular, i capgirant el desenllaç per llegir-lo des d'una perspectiva de gènere contemporània.

Durada: 20 minuts

Més informació

 

pujar inici

Accessibilitat