Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament fa una crida als ajuntaments per col·laborar en la reconstrucció de la zona de Nicaragua afectada per l’huracà Fèlix

30 de setembre de 2007
El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats), que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits. Vilafranca del Penedès en forma part des dels seus inicis i també diversos municipis del Penedès.
Atesa la gravetat de la crisi ocasionada per l’huracà Fèlix, el representant del Fons Català de Cooperació a la zona de Centreamèrica es va traslladar, entre els dies 19 i 21 de setembre, a la Costa Atlàntica de Nicaragua per avaluar la magnitud del desastre, reunir-se amb diferents instàncies al municipi de Puerto Cabezas per sistematitzar la informació actualitzada sobre el pas de l’huracà, i coordinar les possibles accions de reconstrucció i establir els mecanismes i els continguts de la campanya d’Emergència que s’està endegant.
Els municipis de la RAAN més afectats pel pas del Fèlix han estat Puerto Cabezas, Waspam, Prinzapolka, Rosita, Bonanza, i en menor mesura, Siuna. Encara no hi ha valoracions definitives de les comunitats més allunyades, on fins a tres o quatre dies després del pas de l’huracà es va començar a accedir-hi i a distribuir els primers ajuts.
En aquest sentit, la campanya del Fons Català s’insereix en un marc de reconstrucció i està orientada a pal·liar els efectes d’aquesta emergència en base a la filosofia de reconstruir per transformar. Els recursos recaptats es destinaran a accions concretes incloses en el Pla de Reconstrucció de la RAAN elaborat per la Comissió de Reconstrucció dirigida pel propi Govern municipal i que compta amb el suport d’altres instàncies.
El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament gestiona de forma conjunta els recursos econòmics aportats per les institucions associades, fet que permet d’unificar els criteris d’anàlisi i avaluació dels projectes i disposar d’un equip tècnic d’especialistes que faciliten un seguiment coordinat dels projectes que es financen, superant la dispersió d’esforços, les duplicitats i les limitacions tècniques i econòmiques de molts ajuntaments.

pujar inici

Accessibilitat