Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El Mercat de la Carn torna a obrir portes

27 de març de 2008
El Mercat de la Carn està situat en un edifici catalogat que data de 1878, projectat per l'arquitecte Adrià Casademunt i Vidal. Va ser aquell any quan el mercat començà a funcionar com a mercat de venda de carn.

El projecte de rehabilitació integral del nou mercat es començà a gestar l'any 2004, amb la realització de diversos estudis de viabilitat, reunions amb paradistes i finalment, el projecte arquitectònic. El nou mercat es projecta amb una distribució totalment diferent: una planta altell, on s'ubicarà el bar-restaurant, que està pendent d'acabament, i la planta baixa amb sis parades de producte fresc, amb un tancament independent per a cada planta. Degut a l'habilitació d'una planta altell, el mercat ha doblat la seva superfície. De l'edifici, en destaca la recuperació d'elements com l'estructura de bigues del sostre, que queda al descobert, les grans finestres que permeten l'entrada de llum natural a ambdues plantes, i la façana de l'època, que utilitza el maó vist en l'enmarcament de les finestres i el coronament de l'edifici.

El mercat reformat compta amb parades de venda de carn, cansaladeria, xarcuteria, productes delicatessen, fruita, verdura, peix, marisc i pesca salada. Del total dels sis operadors, quatre d'ells ja estaven a l'antic mercat.
El nou mercat neix amb l'objectiu de ser un mercat modern i adaptat a les necessitats dels consumidors actuals, amb l'atractiu de conservar els elements arquitectònics característics de l'edifici. L'horari d'obertura serà els laborables de 2/4 de 9 del matí a 2/4 de 9 del vespre, tancant els migdies de 2/4 de 2 a les 5 de la tarda. Els dissabtes el mercat obrirà de les 7 del matí a les 2 del migdia.

L'acte d'obertura tindrà lloc dijous 3 d'abril, a la una del migdia, amb la presència de l'alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve; del president del Patronat Municipal de Comerç i Turisme, Xavier Lecegui, i de representants de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya, institucions que han col·laborat en el projecte de rehabilitació del Mercat de la Carn.

pujar inici