Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El municipi agermanat de Puerto Cabezas (Nicaragua) greument afectat per l’huracà Eta

06 de novembre de 2020

El municipi de Puerto Cabezas (Nicaragua), agermanat amb Vilafranca del Penedès, ha estat greument afectat pel pas de l’huracà Eta que en els darrers dies ha assolat l’Amèrica Central, especialment Nicaragua i Hondures. L’huracà, que ha arribat a nivell 5, ha afectat el municipi de Puerto Cabezas, situat a la regió del Carib nord, si bé l’afectació més important ha estat a Wawa Bar, una comunitat indígena costanera que es va poder desallotjar a temps en la seva totalitat i, gràcies a això, no s’han comptabilitzat de moment víctimes mortals.

No obstant això, la devastació en els habitatges, construïts en la seva major part amb fusta, i en les infrastructures ha estat brutal. L’Ajuntament de Vilafranca havia col·laborat fent aportacions en dos projectes que han estat greument afectats en aquesta comunitat indígena, un de proveïment d’aigua potable i sanejament, en què hi col·labora l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, també agermanat amb Puerto Cabezas, i un altre de suport a l’alberg Nidia White, impulsat també per l’associació vilafranquina Amics de Puerto Cabezas.

Actualment s’estan quantificant els danys i la regidora de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, i les tècniques de la regidoria estan en contacte permanent amb els tècnics del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament que operen a la zona i amb l’Alcaldia de Puerto Cabezas per tal d’analitzar com es pot ajudar des de Vilafranca tant a nivell de campanyes d’emergència com de projectes concrets per refer les infraestructures danyades, en el marc de l’agermanament que fa més de 30 anys que existeix entre les dues ciutats. La regidora ha mostrat la seva tristesa per la catàstrofe natural viscuda pel municipi de Puerto Cabezas els darrers dies i ha afirma que l’Ajuntament de Vilafranca “col·laborarà en la seva reconstrucció en funció del que s’acordi amb el Fons Català i amb la resta de municipis agermanats amb Puerto Cabezas”.

pujar inici

Accessibilitat