Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El musical Una llum tímida homenatja diumenge a Cal Bolet la memòria històrica de les dones lesbianes

14 de març de 2023

Aquest diumenge 19 de març, a les 19h, el teatre municipal Cal Bolet acollirà l’obra Una llum tímida, que denuncia els abusos històrics en contra del col·lectiu LGTBI durant l’època franquista.

Àfrica Alonso Bada s’inspira en una història real per escriure Una llum tímida, on mostra la relació amorosa de dues dones durant el franquisme. Un cant a l’amor i a la lluita personal ple dels prejudicis i les opressions de l’homosexualitat, la denúncia en contra de les teràpies de reconversió i un crit en contra dels abusos comesos en el passat.

Amb una sensibilitat que travessa l’escenari, l’espectacle fa una exploració de les diferents etapes de la parella acompanyades musicalment per una guitarra i un violoncel.

Sinopsi
La combinació de text i música en una obra inspirada en fets reals que pretén trencar amb el silenci, i reivindicar les vides de les lesbianes com allò que són: la memòria històrica del nostre país.

La Isabel és una jove professora d'història d'una escola a l'Espanya dels anys del franquisme i està profundament enamorada de la Carmen, la professora de literatura.

Sense voler, però sense poder evitar-ho, neix una història d'amor entre elles dues que semblarà haver-se d'acabar quan la família de la Carmen, de pensament fortament conservador, l'obliga a internar-se a un hospital de malalts psíquics per curar-se d'aquest amor que no pot ser i que no està ben vist. Temps després, la Carmen retorna a casa amb la Isabel, deixant família, hospital i feina enrere, havent d'enfrontar-se ara a les seqüeles que els electro-shocks que ha estat rebent a l'hospital li estan causant. La Isabel intentarà ajudar-la a sobreviure fins a les últimes conseqüències.

Fitxa artística

Autoria: Àfrica Alonso Bada
Direcció: Marilia Samper
Interpretació: Júlia Jové i Àfrica Alonso Bada     
Guitarra: Cèlia Varón
Violoncel: Marta Pons 

Durada: 90 minuts

Més informació: espectacles.vilafranca.cat

pujar inici