Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El pàrquing soterrat de la rambla de Sant Francesc disposa de 4 punts per carregar vehicles elèctrics

02 de abril de 2019

Joan Manel Montfort: “Són una prioritat per a l’Ajuntament les qüestions d’eficiència energètica i de reducció de les emissions de CO2”.

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior de l’Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort, i el director general de SABA Espanya, Jordi Díez, han presentat aquest migdia els nous punts de càrrega per a vehicles elèctrics que s’han instal.lat a la primera planta de l’aparcament soterrat de la rambla de Sant Francesc.
Jordi Díez ha explicat que la instal•lació d’aquests punts forma part de l’estratègia empresarial que SABA ha posat en marxa en els darrers mesos a una xarxa global de 36 aparcaments emblemàtics. La instal.lació consta de 2 punts de càrrega amb 2 connexions cadascun, amb un total de 4 punts que, en funció de la demanda es podran ampliar fins a 15. Cada punt de connexió té una potència d’11 kw. “Els resultats d’aquests 3 primers mesos són esperançadors. S’han efectuat càrregues per un volum d’uns 7.000 kw a tota la xarxa d’aparcaments, això suposa uns 42.000 km de recorregut i en estimació de reducció d’emissions de CO2 d’unes 5 tones”, ha dit el director general de SABA. Díez ha remarcat que es tracta d’una aposta de futur, malgrat que la penetració del vehicle elèctric en el mercat és encara petita, ja que només un 7% del parc automobilístic és de vehicle elèctric o híbrid. “És una aposta estratègica per donar resposta a una necessitat de futur”, ha afirmat.
Per la seva banda, Joan Manel Montfort ha destacat que la instal•lació d’aquests elements de càrrega “va en la línia del que des de l’Ajuntament estem potenciant. Són una prioritat per a l’Ajuntament les qüestions d’eficiència energètica i de reducció de les emissions de CO2 amb diferents programes engegats”. El tinent d’alcalde ha recordat que l’Ajuntament està renovant el parc mòbil cap a vehicles, motocicletes i bicicletes elèctriques, “sobretot pel que fa a la Policia Local i Serveis Urbans, i s’ha obert a tota la ciutadania el projecte de cotxe elèctric compartit, que el personal de l’Ajuntament està utilitzant per als desplaçaments de feina”. Montfort ha explicat que aquests 4 punts de càrrega “s’uneixen als 2 punts existents a l’aparcament del parc de l’U d’Octubre, el que hi ha a la zona comercial de l’av. Tarragona i diferents punts que són privats. La voluntat és ampliar-los en el futur amb 4 punts més i un per a bicicletes, que s’alimentaran amb energia fotovoltaica, al pàrquing de l’Àgora, en el marc del carril bici que arribarà fins allà”.
Pel que fa a les places d’aparcament, el tinent d’alcalde ha recordat que en els darrers anys s’han creat més de 500 places a la zona de l’eix de la via i la voluntat és de fer-ne més. “Estem molt contents de l’aparcament soterrat de la rambla de Sant Francesc, segueix tenint creixements i ofereix una àmplia gamma de tarifes adaptades a les necessitats particulars dels seus usuaris”, ha explicat Montfort.
Les persones que vulguin fer ús d’aquests punts de càrrega per a vehicles elèctrics s’han de donar d’alta a la pàgina web d’Endesa, des d’on es pot descarregar una aplicació de mòbil.

pujar inici

Accessibilitat