Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

El PFI La Forquilla visita el VINSEUM i la masia La Torre del Gall

02 de març de 2016

 

El Programa de Formació i Inserció (PFI) d'Auxiliar d'Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració, del Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca organitza visites a empreses de l'entorn per tal de complementar la formació que els alumnes reben en el centre i en les empreses on fan estades pràctiques. 
El passat mes de febrer van visitar la Masia La Torre del Gall de Cal Soler, de Sant Cugat Sesgarrigues, i VINSEUM, de Vilafranca, on van gaudir de dues excel·lents masterclass de mà dels professionals. En la primera de les empreses, dedicada a la preparació d'esdeveniments i celebracions en el sector dels càterings, i després de visitar les instal·lacions, es va permetre que els alumnes experimentessin directament el treball en l'àmbit de la restauració, a través d'un taller d'aperitius impartit pel xef Josep Soler i el seu equip, en el que els alumnes van elaborar aperitius tant deliciosos com unes Piruletes de parmesà amb pipes i quicos, Mini canelons a la crema de bolets del bosc i Mini hamburgueses de vedella amb bacó i ceba caramelitzada. Tant l'alumnat com el professorat del PFI valoren molts positivament la col·laboració de Cal Soler, on el tracte rebut pel xef Josep Soler i el seu equip de professionals ha permès destacar les habilitats culinàries dels nois i noies. 
La segona visita va incloure un recorregut pel VINSEUM-Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, per tal d'ampliar els seus coneixements sobre la història del vi, el procés d'elaboració del vi i del cava, les varietats de raïm i les eines i maquinària que s'han utilitzat al llarg del temps en aquest ofici, tots ells temes relacionats amb del currículum professional de l'especialitat. A continuació els alumnes del PFI van poder visitar la Taverna del Vinseum i participar en una sessió informativa a càrrec del sommelier Ton Colet sobre com servir el vi i la temperatura més adient per a la consumició de cada varietat, a banda d'aclarir quines són lels trets diferencials entre el vi i el cava. 


El Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca destaca la importància de la col·laboració de les empreses dels sector del territori en el projecte formatiu dels alumnes, ja que permet un contacte directe entre alumnat i empresaris, fet que facilita, per part dels empresaris, un coneixement dels futurs treballadors i, per part de l'alumnat, el desenvolupament del seu itinerari formatiu amb l'adquisició de competències bàsiques relacionades amb la vida social, el món del treball i l'aprenentatge. 
El Programa de Formació i Inserció és un programa orientat a joves de 16 a 21 anys que no han acreditat l'ESO. És una formació teoricopràctica que té com a finalitat millorar la qualificació professional, facilitar la continuïtat formativa a cicles formatius de grau mitjà o altres i millorar les oportunitats d'incorporació al món laboral dels joves. 


El PFI d'Auxiliar d'Hoteleria: Cuina i Serveis de Restauració és de caràcter gratuït. Està promogut pel Servei d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, autoritzat i subvencionat pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d'Ocupació Juvenil. 
 

pujar inici

Accessibilitat