Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El pla d’arranjament de les àrees de jocs infantils preveu actuar en 24 espais públics de Vilafranca

30 de gener de 2023

L’Ajuntament de Vilafranca encetarà una nova fase del pla d’arranjament de les àrees de jocs infantils. Aquest pla preveu una inversió important d’uns 500.000 euros en 3 anys per millorar un total de 24 àrees de jocs infantils situades a tots els barris de Vilafranca.

Durant l’any 2022 es va dur al terme la millora del paviment de 7 àrees de joc, substituint les llosetes per paviment continu. Es va intervenir al parc de Sant Julià (Sant Julià), el parc Sant Salvador (Sant Julià), la plaça del Bisbe Torras i Bages (la Barceloneta-Sant Magí), la plaça de les Brigades Internacionals (la Girada), la plaça de l’Espirall (l’Espirall), la plaça de Manuel Milà i Fontanals (el Centre), i el carrer de Torrelles de Foix (les Clotes).

De forma imminent es preveu executar també la substitució del paviment amortidor en 11 àrees de joc més i la creació d’una nova àrea de joc al parc de Llevant (la Barceloneta-Sant Magí) amb quatre jocs nous, dues molles individuals, un gronxador i una estructura multijoc). En aquesta segona fase s’actuarà a la plaça de la Verema (les Clotes), la plaça del Gas (les Clotes), plaça d’Assumpció Domènech (Sant Julià), la plaça de Maria Manent (el Poble Nou), la plaça de Vilanova (el Molí d’en Rovira), la rambla de la Generalitat (la Girada), la plaça dels Drets Humans (la Girada), la plaça Fèlix Mestre Nutó (l’Espirall), la plaça dels Segadors (l’Espirall), la plaça d’Arroyomolinos (l’Espirall) i el parc de Llevant (la Barceloneta-Sant Magí).

Finalment està en procés de redacció el projecte d’instal·lació de paviment amortidor continu en 6 àrees més: al parc Tívoli (el Poble Nou), a la plaça d’Antoni Massanell i Esclassans (les Clotes), al parc de la Font de Melió (el Molí d’en Rovira), al parc de les Sitges (la Barceloneta-Sant Magí), a la plaça de l’Espirall 58 (l’Espirall) i a la plaça el Pedró (les Clotes). El projecte contempla la renovació dels paviments, el canvi d’alguns jocs del parc Tívoli i l’ampliació amb jocs nous a la plaça d’Antoni Massanell. També es preveu instal·lar nova senyalització a les 26 àrees de jocs existents on s’indiquen les mesures de seguretat, normes d’ús de l’espai, etc. Aquesta 3a fase s’executaria dintre d’aquest any.

El regidor de Via Pública, Ricard Rafecas, destaca el volum d’inversió en l’adequació i ampliació de les àrees de jocs infantils de Vilafranca. “Són gairebé una trentena d’espais de joc els que tenim en conjunt a Vilafranca i són molt utilitzats. Per això, cal una inversió periòdica per anar-los posant al dia” explica.

pujar inici

Accessibilitat