Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El Pla de Transició al Treball (PTT) de Vilafranca participa en el projecte Hinterland

22 de maig de 2007
El Pla de Transició al Treball, programa de Garantia Social impulsat pel Centre de Formació Ocupacional Francesc Layret de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, que es realitza mitjançant conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha esta participant en un seguit d’activitats en el marc del projecte Hinterland de la iniciativa Comunitària EQUAL.

El Pla de Transició al Treball de Vilafranca del Penedès, juntament amb els d’Igualada, Manresa i Vilanova, participa des de fa dos anys en el projecte d’àmbit europeu Hinterland, amb l’objectiu d’avançar en la implantació de la igualtat d’oportunitats per homes i dones, així com d’intercanviar vivències i experiències de treball entre professionals i alumnat d’arreu d’Europa.

Dins d’aquest marc s’ha dut a terme les accions com un seminari bianual sobre coeducació adreçat a les persones que treballem als PTT abans esmentats. Aquest seminari ha ofert la possibilitat de revisar la pròpia practica professional i d’elaborar i dissenyar noves activitats que promoguin la igualtat de gènere.

També s’ha dut a terme un intercanvi de formació de formadores i formadors en dues parts, a Brusel.les i a Catalunya, que ha permès conèixer recíprocament el funcionament dels programes de capacitació professional per a jovent sense graduat de cadascun dels països. La darrera acció ha estat un intercanvi de joves. Així, del 22 al 27 d’abril, deu alumnes dels PTT van viatjar a Brusel·les, entre ells tres del Pla de transició al treball de Vilafranca.

Al llarg de l’estada el jovent participant va tenir l’ocasió de conèixer les semblances i diferències entre el sistema educatiu belga i el català, així com de compartir l’estil de vida i les inquietuds del jovent d’aquell país. A més, van prendre part en diverses activitats formatives acompanyats pels joves de tres centres de formació ocupacional belgues, fent pràctiques de soldadura i participant en diferents col.loquis i trobades de joves. A Brusel.les també van poder visitar SONACA, una important empresa belga on es fabriquen els avions Airbus i diverses aeronaus militars, així com el centre d’alta tecnologia Technofuture, on van poder veure i provar maquinària puntera del sector del metall. La valoració del jovent participant en l’intercanvi va ser molt positiva, tant pel que fa a l’experiència formativa com per al coneixement d’altres realitats socio-culturals, així com pel fet d’haver iniciat amistats amb joves d’un altre país.

Del 7 al 19 de maig també es va rebre la visita de la delegació de joves belgues al nostre territori, havent organitzat les activitats del dia 10 el PTT de Vilafranca. Aquestes varen consistir en una visita a les instal.lacions del PTT i, posteriorment, en la visita a unes caves, donat que la viticultura és el motor econòmic de la comarca.

pujar inici

Accessibilitat