Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El ple municipal dóna llum verd a la modificació del POUM que permetrà la construcció del nou tanatori

20 de febrer de 2008
Aquesta modificació permetrà que en aquesta zona es pugui construir el nou tanatori de Vilafranca. Els espais que ocupa l’actual tanatori són totalment insuficients i l’empresa concessionària dels serveis funeraris a la Vila, Serveis Funeraris del Penedès, SL feia temps que estava interessada en la construcció d’unes noves instal·lacions que donessin resposta adequada a la demanda actual de Vilafranca i del Penedès.
El nou tanatori s’ubicarà en una parcel·la de gairebé 9.000 m2 ordenat totalment en planta baixa i integrat amb l’entorn paisatgístic. El projecte preveu la seva ampliació quan sigui necessari.

La modificació del POUM millora la vialitat de la zona, es creen millors accessos tant per a vehicles com per a vianants i també dos nous aparcaments públics situats a banda i banda del cementiri, a més de l’aparcament específic per als usuaris del tanatori.

En el mateix acord de ple, es va aprovar el conveni entre l’Ajuntament i Serveis Funeraris del Penedès, SL pel qual l’Ajuntament obtindrà gratuïtament d’aquesta empresa una superfície de terreny d’11.258 m2. La parcel·la sobre la que es construirà el nou tanatori tindrà la consideració de bé de naturalesa patrimonial. La seva titularitat serà en tot moment municipal, si bé s’hi constituirà un dret de superfície a favor de Serveis Funeraris del Penedès, SL per un termini de noranta-nou anys. Les obres de construcció de l’equipament seran a càrrec d’aquesta empresa.

pujar inici