Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb finalitat Social rehabilita un pis al c/ Bisbe Panyelles

22 de febrer de 2021

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora d’Habitatge, Lourdes Sànchez, han visitat aquest matí un habitatge que ha estat rehabilitat per l’Ajuntament a través del Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb finalitat social. L’habitatge, situat al c/ Bisbe Panyelles, és propietat de la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN) i és on hi havia hagut les seves oficines, que des de feia uns anys estaven en desús i anteriorment també hi havia tingut la seva seu la Unió Vinícola del Penedès, UVIPE. A l’acte hi ha estat present també Miquel A. Torres, president de FIVIN. L’Ajuntament ha signat un conveni de rehabilitació i acord d’utilització, amb un pressupost de les obres de 45.56,15€, a canvi d’una cessió durant 8 anys i 8 mesos a l’Ajuntament per tal que el destini a famílies amb necessitats socials. L’habitatge té 74,16 m² de superfície útil i consta d’una sala d’estar menjador, 4 habitacions, cuina, lavabo, un rebedor, un passadís i un pati interior.

Les obres realitzades han consistit en la millora de l’eficiència energètica, la renovació de les instal·lacions d’aigua i d’electricitat, l’enrajolat de les parets del bany i de la cuina, la renovació dels sanitaris, la instal·lació de mobles de cuina i electrodomèstics nous, la creació d’una habitació nova i el pintat de tot el pis.

Per la realització de les obres s’ha contractat una empresa constructora i una altra d’instal·ladora de Vilafranca i hi han participat diversos plans d’ocupació corresponents a l’any 2020 per donar feina a persones en situació d’atur. L’Ajuntament ha obtingut una subvenció de la Diputació de Barcelona (12.000 €) per aquesta rehabilitació.

La regidora d’Habitatge, Lourdes Sànchez, ha fet una crida a les persones que disposin d’habitatges buits a cedir-los al programa de rehabilitació o a la borsa d’habitatge per poder ampliar el parc d’habitatge assequible a Vilafranca. “Hi ha bonificacions en l’IBI i en la taxa de residus per a les persones que cedeixin pisos a l’Ajuntament, ja sigui al programa de rehabilitació o a la borsa”, ha afirmat. La regidora ha recordat que el pressupost municipal de 2021 hi ha una partida de 100.000€ per a actuacions derivades del Pla Local d’Habitatge, una altra de 300.000€ d’inversió per a rehabilitació d’habitatges i una tercera de 120.000€ per exercir el dret de tempteig en l’adquisició d’habitatges.

Per  la seva banda, l’alcalde Pere Regull ha remarcat la importància del programa de rehabilitació, que té uns 25 anys d’existència. “Els habitatges que els propietaris cedeixen són rehabilitats i, en funció del cost de la rehabilitació, són cedits a l’Ajuntament per x anys, normalment entre 7 i 15 anys, perquè l’Ajuntament els posi a disposició de persones amb necessitat d’habitatge. Per fer la rehabilitació es contracten persones aturades mitjançant plans d’ocupació i rehabilitant-los també contribuïm a recuperar habitatges en desús a la ciutat. Quan s’acaba el termini de cessió, l’Ajuntament retorna l’habitatge al propietari en perfecte estat”, ha declarat l’alcalde.

Actualment l’Ajuntament gestiona més de 160 pisos, entre el programa de rehabilitació i la borsa d’habitatge de lloguer. “Poques ciutats poden disposar d’aquest parc d’habitatges per gestionar. L’any vinent a tots aquests s’hi sumaran els 12 allotjaments per a joves previstos a l’antic hospital, al carrer Vidal”, ha recordat Regull.

pujar inici

Accessibilitat