Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

El programa SEFED participa en fires internacionals

17 de març de 2021

El programa SEFED-Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca ha participat en una fira internacional els dies 11 i 12 de març, a Brussel·les. L’event,  realitzat en format virtual, va ser organitzat per la xarxa belga d’empreses simulades COFEP amb la participació de 230 expositors i més de 2.500 visitants.

L’empresa simulada RAÏMIVI, SAS és l’empresa del programa SEFED de Vilafranca i en el context de la fira van comercialitzar amb altres empreses simulades el seus vins, vinagres, caves, brandis i moscatells, i d’aquesta manera els alumnes van posar en pràctica les competències, els procediments i les eines pròpies de la gestió empresarial.

En anys anteriors la participació del SEFED en fires internacionals era presencial. Se celebrava bianualment en la Fira de Barcelona de Montjuïc, dins del Saló de l’Ensenyament. L’última d’elles l’any 2018 amb la presència de projectes d’arreu d’Espanya, Europa i Sudamèrica.

El Programa SEFED va iniciar la seva 34à edició el passat mes de febrer i va destinat a 30 persones en situació d’atur laboral. És un projecte de formació ocupacional de la Fundació INFORM que té com a finalitat la qualificació en el certificat de professionalitat nivell 2 d’Activitats de Gestió Administrativa i es desenvolupa mitjançant la simulació, una metodologia activa que permet a l’alumnat apropar-se a situacions de treball real seguint la filosofia de l’aprendre fent i treballant. El pla formatiu consta de 920 hores de formació, de les quals 80 hores són pràctiques en empreses situades a la comarca de l’Alt Penedès. Aquesta col·laboració és imprescindible, ja que permet un contacte directe entre l’alumnat i l’empresariat i n’obté com a resultat un índex d’inserció laboral del voltant del 70% de l’alumnat, en alguns casos en la pròpia empresa de pràctiques.

SEFED està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del programa de formació amb compromís de contractació.

 

pujar inici

Accessibilitat