Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El regidor de Cultura presenta la jornada "Antoni Massanell i Esclassans. La humanitat i la sensibilitat"

06 de maig de 2014

El regidors de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Raimon Gusi, ha presentat la jornada Antoni Massanell i Esclassans. La humanitat i la sensibilitat, que obrirà la cinquena edició del cicle Paraules al Claustre i +, el proper dissabte 17 de maig al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca.

Coincidint amb la reedició de la seva obra poètica, ja jornada aproparà la figura humana i l'obra d'Antoni Massanell i Esclassans (Vilafranca del Penedès, 1924-1993), amb cinc ponències que tractaran la vàlua intel·lectual i personal del Ton Massanell. Raimon Gusi ha recordat que Massanell era una persona entranyable, posseïdora d'una humanitat exemplar i d'una sensibilitat exquisida, que va abastar durant la seva trajectòria els àmbits de la poesia, la història i els estudis de temàtica penedesenca. “Era una persona q estimava el territori, el paisatge i el país. Vilafranca té un deute amb ell. El nostre homenatge serà aquesta jornada dedicada a la seva figura”, explica Gusi.

L'assistència a la jornada és gratuïta, però cal inscripció prèvia, ja que l'aforament és limitat. La inscripció es pot fer a través d'aquest formulari online o contactant amb el Servei de cultura de l'Ajuntament de Vilafranca: [email protected] - Telèfon 93 890 04 59 i facilitant les dades del full d'inscripció

Activitats del cicle Paraules al Claustre i +
La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca organitza la programació del cicle Paraules al Claustre i + que enguany compren 10 activitats que, des del mes de maig al mes d'octubre, tindran lloc d'una manera periòdica al Claustre de Sant Francesc. Es tracta d'una proposta de proximitat que permet, per una banda, propostes participatives en marcs inusuals, i per una altra, una oferta cultural oberta, diversa i plural. La programació del cicle inclou formats tan variats com els d'una jornada d'estudi, narracions de contes, recitals poètics, teatre, exposicions, cantautors, accions pel públic infantil... Tots ells amb la paraula com a vehicle i canal d'expressió principal. La programació del cicle d'enguany es nodreix de produccions pròpies del Servei de cultura amb d'altres fruit de la col·laboració amb altres institucions i/o entitats culturals de la Vila amb un bagatge consolidat en la seva trajectòria cultural: a banda de la jornada sobre Ton Massanell, hi haurà un concert d'homenatge al poeta Màrius Torres, amb la cantautora Meritxell Gené; les activitats infantils del festival En Veu Alta; l'espectacle teatral Carvalho contra Vázquez Montalbán; dues activitats commemoratives de l'any Joan Vinyoli o una jornada sobre els jocs del 1714, emmarcada dins dels actes del Tricentenari.

Més informació:
Programa de la jornada Antoni Massanell i Esclassans. La humanitat i la sensibilitat (pdf)
Full d'inscripció (pdf)
Formulari d'inscripció online (pdf)
Programa del cicle Paraules al Claustre i + (pdf)

pujar inici