Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El restaurador Daniel Olivella serà el pregoner de la Fira del Gall 2007

29 de novembre de 2007
El restaurador vilafranquí establert a Califòrnia Daniel Olivella serà el pregoner de la propera edició de la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès, que se celebrarà el proper cap de setmana del 15 i 16 de desembre a la rambla de Sant Francesc. Daniel Olivella obrirà oficialment la celebració d’aquest certamen anual, en un acte que es farà el proper dimecres 12 de desembre, a partir de les 20h, al Saló de Sessions de la Casa de la Vila.
Com a actes previs a la celebració de la Fira destaquen l’exposició L’aviram i la fira a cel obert, una mostra de treballs col·lectius d’alumnes de 1r i 2n curs de primària de les escoles de Vilafranca, i l’exposició del Tomasot i la Ballarica, la parella de bestiari festiu que simbolitza la Fira del Gall, exposada del 5 al 27 de desembre al vestíbul de la Casa de la Vila.

Mostra d’aviram autòcton
La mostra d’aviram autòcton i el mercat d’aviram de pagès representen l’acte central de la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès. S’hi pot trobar l’exposició de les quatre varietats de gall i gallines autòctona penedesenca: negre, blat, barrat i aperdiuada. La mostra es podrà visitar durant tot el cap de setmana al recinte firal, a la rambla de Sant Francesc, mentre que el mercat d’aviram funcionarà entre les 8h i les 14h del dissabte dia 15 de desembre i les 10h i les 14h del diumenge 16 de desembre. El mercat l’inaugurarà l’alcalde dissabte a les 8h del matí, acompanyat de membres del consistori municipal i del Patronat de Comerç, que farà la compra d’aviram per als centres benèfics de la ciutat.
El recinte firal acull el servei d’escorxador i plomatge gratuït per a les persones que comprin alguna peça al mercat d’aviram i també hi haurà venda de galls negres del Penedès sacrificats i plomats, en un estand gestionat per la pròpia Associació de Criadors, al passeig central del recinte firal.
Paral·lelament, al recinte firal s’hi podrà trobar el Superceller, on s’hi faran sessions de maridatge i concurs de tast, i el pavelló de la mostra de cuina d’aviram i de vins negres de la DO Penedès, on s’hi podrà degustar un total de 20 plats d’aviram. Com a novetat d’aquest any, destaca la primera mostra de tapes d’aviram amb vins negres del Penedès, una proposta de degustació en format i preu de tapa amb els vins de la mostra.
El programa d’actes de la Fira del Gall també inclou alguns actes tradicionals i populars com les matines i cercavila de dissabte al matí, el concurs de galls del Penedès, tallers infantils i de dibuix, el concurs de truites o la mostra del bestiari festiu de ploma, que aquest any es trasllada a diumenge, amb una plantada a les 12h i la cercavila i ballada de les peces que hi participen a partir de les 17h.

pujar inici