Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

El vilafranquí Amat Santacana interpreta les Suites per a violoncel de Bach aquest dissabte a Vinseum

26 de octubre de 2016

Aquest serà el primer Tast de Cambra de la temporada que es complementarà amb una degustació de cava Llopart. 

Aquest dissabte, 29 d'octubre, a les 7 de la tarda, continua la programació musical que organitza la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès amb el primer Tast de Cambra de l'Orquestra de Cambra del Penedès que tindrà lloc a l'Auditori de Vinseum. Les Suites per a violoncel de Bach és el títol del concert que anirà a càrrec del violoncel•lista vilafranquí Amat Santacana.
Les sis Suites per a violoncel de Bach estan considerades com les obres de referència per aquest instrument.  Avui en dia encara destil•len una modernitat i vigència que transcendeixen els gairebé 300 anys que han passat des de la seva creació.
L'Orquestra de Cambra del Penedès presentarà la totalitat de les Suites en tres concerts al llarg de les properes temporades dels Tasts de Cambra.  En aquest primer concert s’interpretaran les dues primeres.
Totes les Suites consten d'un preludi que marca el to de tota l'obra i una sèrie de cinc danses. D’aquesta manera s’aconsegueix la coherència estilística de l’obra.
El vilafranquí Amat Santacana és un dels violoncel•listes més destacats de la seva generació,  format en alguns dels conservatoris més rellevants d'arreu d'Europa. És destacable que tot i ser un músic jove té una trajectòria llarga i destacada i ha actuat en algunes de les sales més prestigioses tant en solitari com amb el Quartet Qvixote, del qual n'és membre-fundador.
Vinseum i Ajuntament de Vilafranca del Penedès van signar un conveni de col•laboració per poder oferir aquest nou format musical: Els Tasts de Cambra.
Aquest cicle complementa i amplia l'oferta que l'Orquestra de Cambra del Penedès ofereix a l'Auditori Municipal amb uns concerts de format més reduït. Acostar al públic de Vilafranca i de la comarca música de cambra de qualitat i potenciar la vinculació amb la música d'un espai de la rellevància cultural com Vinseum són els principals valors d'aquesta nova línia. Els concerts es complementaran amb una degustació i presentació de producte de diversos cellers de la comarca. Cellers sensibles vers l'art i la cultura que són una part essencial d'aquest projecte.
Al final del concert hi haurà degustació de Cava Llopart.

pujar inici

Accessibilitat