Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Els infants a l’escenari i els grans a la platea de Cal Bolet

27 de març de 2008
Com cada any per aquestes dates, torna la Mostra de Teatre Infantil i Juvenil al Teatre Cal Bolet, un esdeveniment teatral on els protagonistes són els actors i les actrius més joves de Vilafranca, on els espectadors s'ho passen pipa veient com els petits de casa treuen l'actor o l'actriu que porten dins.

Una bona part de les escoles de la Vila i les AMPES ofereixen cursos de teatre, ja sigui dins les hores lectives o com a activitat extraescolar. Amb aquesta formació els infants i joves tenen l'oportunitat de prendre contacte amb el món del teatre, aprenen tècnica corporal, interpretativa, a parlar davant dels altres, a reforçar la seva identitat personal, a desinhibir-se, a relacionar-se… En definitiva, descobreixen que el teatre és una gran eina educativa i d'aprenentatge personal.

Amb la Mostra es facilita a tots aquests grups de nois i noies la presentació del seu treball davant del públic, dalt de l'escenari d'un teatre, amb les condicions tècniques que necessiten, perquè coneguin el funcionament d'una representació en tota la seva dimensió. Són obres curtes, d'entre 10 i 30 minuts, algunes de creació pròpia, d'altres de coneguts dramaturgs.

La Mostra d'enguany comptarà amb l'actuació dels alumnes del Col·legi Sant Ramon de Penyafort, de l'AMPA de l'escola Baltà Elies, de l'AMPA de l'escola Estalella Graells, de l'AMPA de l'escola Cristòfor Mestre, del Col·legi Sant Josep, del Col·legi El Carme i de l'Espai de Formació i Iniciatives Teatrals.

Cada una de les tres sessions consta d'entre dues i quatre obres amb una durada que va des dels 10 fins als 30 minuts. Les representacions seran amenitzades en els entreactes per la Jordina Biosca, la Iris Gayete i Daniel Vilarrubies.

Aquest diumenge, 30 de març, a partir de les 18h, es podran veure dues obres:

Mar d'aprop
A càrrec dels alumnes de 6è del CEIP Estalella Graells.
La platja és un punt de trobada de molta gent diferent. La convivència amb els veïns de tovallola no sempre és fàcil. Nens plorant, joves escandalosos, lladres a punt per estafar, i sorra, molta sorra. I un nen que per salvar-se de l'aigua depèn d'un guardacostes que només pensa en fardar mentre lliga amb noies boniques…

Les Olives
A càrrec dels alumnes de 1r a 4t de primària del Col·legi del Carme.
Vet aquí que a vegades passen coses del tot ben absurdes …i és molt fàcil que tothom hi vulgui posar el nas… Amb la representació de l'obra veurem el que passa en la situació creada a l'entorn del preu de les olives.

Les altres dues sessions tindran lloc els diumenges 13 i 20 d'abril.

pujar inici