Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Anglès turístic i anàlisi sensorial són els cursos d’estiu que organitza l’Escola d’Enoturisme

30 de maig de 2022

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a Vilafranca del Penedès, presenta el programa de formació d’estiu oferint dos cursos molt interessants i 100% subvencionats pel Consorci de Formació Contínua de Catalunya. L'objectiu d'aquests cursos és poder fer una preparació d’aquests continguts bàsics dins l’àmbit enoturístic, en un període intensiu, amb una modalitat dinàmica i molt pràctica.

Podran participar en el cursos totes aquelles persones que, siguin del sector o no, tinguin un alt interès pel món del vi i la sommelieria i vulguin adquirir els coneixements del curs, ja sigui per introduir-s’hi professionalment o com a afició.

El primer curs és Anglès turístic i enoturístic, de 90 hores de durada, que es durà a terme de dimarts a divendres de 9 a 14h, del 28 de juny al 27 de juliol. Amb aquest curs es pretén que l'alumnat sigui capaç d’interpretar, produir i redactar missatges senzills en anglès, utilitzats en l'àmbit de la restauració. S’inclouran tastos en llengua anglesa, maridatges amb xocolata i formatges, coneixements dels vins que formen part de la DO Penedès, cinc sortides a diferents llocs emblemàtics del territori, tast a cegues de més de 30 referències, entre d’altres. La formació serà impartida per Andrew Ashurst, docent especialitzat en el món del vi, director de Wine Aspects i de l’acadèmia d’anglès St Paul’s.

El segon curs és d’Ànàlisi sensorial de productes propis de la sommelieria, de 60 hores de durada, i es durà a terme de dilluns a dijous de 16 a 20h, del 4 al 27 juliol. La formació tractarà sobre la prospecció de diferents productors i artesans gastronòmics del territori, on s’impartirà la introducció al tast, la metodologia d’anàlisi sensorial, propostes de maridatges amb formatges, pernils, xocolata, olis, etc. i visites a productors locals. La formació serà impartida per Gemma Muray, sommelier i cofundadora de Caram Caram, empresa de desenvolupament territorial de l'àmbit gastronòmic.

Les formacions estan adreçades a persones treballadores en actiu, autònomes, en ERTO o ERO i un 30% reservat per a persones desocupades, i seran ambdues de modalitat presencial a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, a Vilafranca del Penedès.

Les places són limitades a 15 alumnes per a cada curs. Ja es poden realitzar les inscripcions a través del web www.escolaenoturisme.cat/formacio-estiu

Millorar el sector enoturístic

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, ha destacat que l’Ajuntament, a través de la formació, ofereix una oportunitat per a la millora del sector enoturístic que pot aportar més potencialitat al territori; el fet que la formació va adreçada a tothom qui la necessiti, estigui treballant, estudiant o a l’atur, o ERTO...i vulgui aprofundir en l’enoturisme; i que la formació es dissenya en funció de les deteccions de necessitats (millorar en idiomes i en tot allò que capacita per saber explicar i valorar el territori i els seus productes).

Montserrat ha recordat l’ampli ventall de formació que ofereix l’Escola d’Enoturisme des dels els cicles formatius fins a la formació continuada i ocupacional. “Aquesta oferta formativa va adreçada a la formació en etapes inicials, però també a persones que treballen o estan a l’atur i volen introduir-se, formar-se o millorar habilitats en l’àmbit enoturístic. Com a territori, tenim el repte de disposar de professionals qualificats als sectors turístic i de la restauració. És a partir d’aquestes demandes que l’escola dissenya la seva formació” ha afirmat.

pujar inici

Accessibilitat