Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Entra en vigor el Pla especial per a la regulació de l’ús d’oficines i serveis en plantes baixes

16 de desembre de 2007
Les normes urbanístiques d’aquest pla especial tenen per objecte limitar la ubicació d’activitats econòmiques d’oficines i serveis en determinades vies públiques de Vilafranca que tenen un marcat caràcter comercial o una vocació preferentment comercial.
La possibilitat d’aquesta limitació es troba prevista en les Normes Urbanístiques del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de Vilafranca de 2003, i en el Programa d’orientació per als equipaments comercials (POEC) de 2005.
Les limitacions establertes en aquestes normes urbanístiques, i en el Pla especial urbanístic d’usos del qual formen part, afecten les vies públiques següents:
Centre Vila i vies especials
Rbla. Sant Francesc, rbla. Nostra Senyora, c/ Muralla de Sant Magí, c/ Lluna, Puigmoltó (des del c/ Parellada fins al c/ Carme), pl. Josep Anselm Clavé, c/ Carme, c/ Font, c/ Ferrers, c/ Parellada, c/ Ribera, c/ Palma, c/ Sant Joan, pl. Llorens i Barba, pl. Sant Joan, c/ Indústria, c/ Consellers, pl. Vila, c/ Cort, c/ Coll, c/ Santa Maria, c/ Sant Bernat, pl. Jaume I, pl. Oli, pl. Vall del Castell, pl. Constitució, rbla. Girada, av. Tarragona (des del c/ General Cortijo al c/ Moja).
Altres vies
c/ Amàlia Soler (des del c/ Bisbe Morgades al c/ Moja), c/ Tossa de Mar (des de l’av. Tarragona fins al pg. Rafael Soler), c/ General Cortijo, carrer Francesc Macià, c/ Sant Pere (entre la rbla. Sant Francesc i el c/ Paloma, ambdós costats), c/ Eugeni d’Ors (des del c/ Pere el Gran fins a l’av. Catalunya), c/ Torrelles de Foix, c/ Espirall (entre els c/ La Granada i Martorell), c/ Baltà de Cela (entre el c/ Sant Sadurní d’Anoia i l’av. de la Pelegrina), c/ Gelida (entre els c/ Espirall i Baltà de Cela), c/ Martorell (entre els c/ Espirall i Baltà de Cela), av. Barcelona (entre la rbla. Nostra Senyora i el c/ Cid), rbla. Generalitat, pl. Arts (Molí d’en Rovira Sud), els dos fronts del cobriment de la via del ferrocarril (des del c/ Tossa de Mar a la pl. Bisbe Torras i Bages), exceptuant però el carrer del Comerç.
Les activitats la implantació i ampliació de les quals es limita en totes aquestes vies públiques són:
a) Oficines de serveis financers (bancs, caixes d’estalvi, entitats de crèdit i finançament i similars, i activitats auxiliars).
b) Activitats d’assegurances.
c) Activitats immobiliàries en les seves diverses manifestacions (venda i lloguer d’immobles, assessorament immobiliari, agències de la propietat immobiliària, mediació immobiliària i anàlogues).
d) Les activitats professionals i empresarials següents: activitats jurídiques, comptables i de gestió empresarial (despatxos jurídics, notaries, registres públics, assessorament i gestió empresarial i anàlegs), serveis tècnics d’arquitectura i enginyeria, assaigs i anàlisis tècniques, activitats de publicitat, imatge corporativa i relacions públiques, selecció i col·locació de personal (amb inclusió de les empreses de treball temporal), serveis d’investigació i de seguretat i activitats industrials de neteja.
e) Establiments de telecomunicacions per mitjà de l’accés a serveis telefònics per a ús públic (“locutoris”) i/o per mitjà de l’accés a connexió d’Internet, i oficines de canvi de divises i/o de transferències de diners.
No s’estableix limitació quant als altres serveis privats que habitualment s’ubiquen en plantes baixes i que apliquen horaris d’obertura similars als comercials, com ara les perruqueries i els salons de bellesa, les agències de viatges, les activitats informàtiques, els establiments de bar i restaurant, etc.

pujar inici

Accessibilitat