Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

A propòsit d’Erri, espectacle musical i literari de David Fernández i Lu Rois

13 de juny de 2022

Divendres 17 de juny, a les 20h, tindrà lloc al claustre de Sant Francesc, l’espectacle musical i literari A propòsit d’Erri, la força incendiària de les paraules. El recital anirà a càrrec del periodista i activista social David Fernàndez i de la compositora, pianista i cantant Lu Rois.

Continuant amb el seguit d’actes culturals que formen part del cicle Paraules als Claustres, el hi haurà al claustre el recital dedicat a l’escriptor italià Erri de Luca. Nascut a Nàpols l’any 1950, Erri de Luca és periodista, novel·lista i poeta. Va ser membre del grup Lotta Continua, organització que al 1969 és va crear per una escissió del moviment obrer-estudiantil de Torí, que havia iniciat una activitat militant a les universitats a fàbriques com Fiat i que  es va centrar a difondre la radicalització des dels estudiants i els joves fins als treballadors, i va tenir un paper important en la creació de centres socials.  Autor d'obres com Aquí no, ara no  (1989),  Tu, meu  (1998),  Tres cavalls  (1999),  Montedidio  (2002), El pes de la papallona (2011), El dia abans de la felicitat (2012) o Història d'Irene. Va escriure el pamflet La paraula contrària  (2016) en defensa de la llibertat d'expressió. Entre altres premis, ha estat guardonat amb el France Culture, el Femina Étranger a França o el Petrarca d'Alemanya. Va exercir per viure moltes arts i oficis, a Itàlia i l'estranger, va ser el treballador qualificat, conductor de camió, treballador de magatzem, paleta . Va ser treballador en una fàbrica, paleta a Nàpols, després del terratrèmol, paleta a França, voluntari a Àfrica, a Tanzània, on va contreure la malària, treballador de pista a l'aeroport de Catània i paleta a Milà i Roma, fins al 1997. Durant la guerra a l’exIugoslàvia va fer de conductor de combois d'ajuda humanitària. El 1999 va anar a Belgrad durant el període dels bombardejos de l'OTAN.

David Fernàndez (Barcelona, 1974) és periodista, cooperativista  activista social. Ha escrit, entra d’altres, Rastres de Dixan, amb l’advocat Benet Salellas; Cop de CUP, conjuntament amb Julià de Jòdar i August Gil Matamala; En el principi de tot hi ha la guerra (2017). Ha coordinat Llums i taquígrafs. Atles de la corrupció als Països Catalans (2014). Entre els anys 2012 i 2015 va ser diputat i portaveu de la CUP-Alternativa d’Esquerres al Parlament de Catalunya. El 2015 va escriure el pròleg de la traducció catalana de La paraula contrària d’Erri de Luca, un manifest a favor de la llibertat d’expressió. Els seus pas pels escenaris s’ha fet popular els darrers anys arran de la seva participació en el grup Ovidi4.

Lu Rois és compositora, pianista i cantant. Va debutar l’any 2014 amb el disc “Camí del far”. Vindria poc després l’EP “Cau de lluna” i el segon llarg, “Clarobscur” (2017). En tots ells ja s’intuïen els ingredients que atorguen personalitat a la seva música: una veu trencadissa, un piano còsmic i unes cançons carregades de sensibilitat. Elements que ara es projecten amb més fermesa i prenen noves dimensions en el nou disc “Microcosmos”. “Microcosmos” gravita sobre la maternitat, en totes les seves cares i accepcions.

L’assistència al recital és lliure, però l’aforament és limitat.

odsods4

pujar inici

Accessibilitat