Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Es clou l’exposició “Història de les Mans” amb una visita guiada i una performance

07 de març de 2023

Aquest divendres 10 de març hi haurà a la Sala i al Claustre dels Trinitaris, l’acte de cloenda de l’exposició “Història de les Mans”. Concretament, una visita guiada i una performance donaran el comiat a una exposició per la qual més de 30 grups escolars han gaudit del servei educatiu que s’ha dissenyat per aquest projecte expositiu.

D’una banda hi haurà una visita comentada i dialogada per a adults a la Sala dels Trinitaris, a les 19h.

“Mirades tàctils. Una aproximació al passat i al present a través de les mans”. Amb les mans toquem el món, el diem, el fem, el sentim i, fins i tot, el transformem. A través de les mans percebem, ens comuniquem, explorem, produïm, creem, desitgem, cuidem. Recórrer “Història de les mans” és endinsar-nos en l’univers de les relacions tàctils que establim amb l’entorn, les coses i les persones que ens envolten a través d’un seguit d’obres i artistes que han trobat en les mans, els cos i la pell una superfícies des d’on observar, pensar i representar el món. La visita s’articularà resseguint el relat expositiu i al voltant del diàleg que sorgeix de la pròpia mirada, connectant el que es veu amb el que es viu. Una “mirada tàctil” a la vida i a la societat contemporània, per pensar-nos i imaginar-nos en un present en què els límits entre el món físic i el món virtual són cada vegada més difusos, especialment, en la realitat sorgida de la pandèmia.

Performance

D’altra banda hi haurà una perfomance “Ocells-textos-onades” a càrrec de Julia Mariscal al claustre dels Trinitaris, a les 20h.

Ocells-textos-onades és una instal·lació escultòrica constituïda per materials inorgànics, com el vidre o la pedra, i d’altres d’origen biològic que remeten al cos, com ara la llet, els cabells, la sal o la cera. Julia Mariscal s’interessa pel caràcter inestable i dúctil d’aquests elements, i per la possibilitat de modelar-los i transformar-los a escena. En la seva performance, va manipulant els diferents objectes de la instal·lació i interaccionant-hi amb el seu cos i amb altres instruments, atenta a les seves textures, a les propietats sonores i a com es transformen a través del tacte i de la manipulació. Tots els elements escènics d’Ocells-textos-onades han estat concebuts i desenvolupats des de la lògica del llenguatge escultòric: els objectes, el vestuari, l’espai sonor, etc. Fins i tot el cos de la performer, els seus gestos i la manipulació que fa dels materials poden ser entesos com un treball d’escultura expandida

Tant la visita comentada com la performance són d’accés lliure i gratuït i no requereixen inscripció prèvia.

L’exposició “Història de les mans” és podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 12 de març en horaris de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabte de 18 a 20h i diumenge, de 12 a 14h.

“Història de les mans” és una exposició itinerant produïda pel Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona, el Museu Nacional d’Art de Catalunya i l’Ajuntament de Vilafranca i comissariada per Alexandra Laudo.

pujar inici