Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Es manté la inserció laboral en el tercer any d’Entrenament de Competències implementat al barri de l’Espirall

04 de juliol de 2016

El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, valora molt positivament la tasca que s’està oferint en l’àmbit de la recerca de feina.

En el tercer any d’implementació del Dispositiu d’Entrenament de Competències al barri de l’Espirall es manté el percentatge d’inserció laboral  en un 44% del total de participants del primer semestre del 2016.
El Dispositiu d’Entrenament de Competències inclou la possibilitat de fer pràctiques a empreses per tal que l’usuari pugui activar el seu currículum, ampliar les seves competències professionals, donar-se a conèixer com a treballador i, en definitiva, millorar les seves possibilitats de trobar ocupació. D’altra banda, l’usuari també pot participar al Dispositiu rebent un acompanyament molt personal al seu procés d’inserció laboral que inclou sessions individuals de motivació, orientació i cerca de feina per objectius.
Durant el primer semestre, 36 persones en situació d’atur del barri de l’Espirall han participat al Dispositiu i 16 han trobat feina. Pel que fa a la qualitat de les contractacions, 13 contractes han estat temporals, 3 amb contractació indefinida i totes, a jornada completa. 
Les ocupacions de les persones inserides han estat: ajudant de cuina, assistent personal, auxiliar de geriatria, dependent de comerç (2 persones), monitor de lleure, operari de magatzem (2 persones), operari de neteja (2 persones), operari de producció (3 persones), peó agrari (1 persona) i repartidor (2 persones).
El regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, valora “molt positivament que des de l’’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, des del Servei d’Ocupació i Formació–La Fassina, ja s’hagi arribat al sisè any consecutiu de l’impuls impulsa del Pla Especial de Foment de l’Ocupació al barri de l’Espirall, en el marc del Programa Treball als barris, subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. Les dades són bones, i ens encoratgen a seguir treballant en aquesta línia de treball que agrupa tant la motivació com l’orientació a l’hora de buscar feina.”

pujar inici