Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Es posa en marxa del PECT “Penedès Sostenible i Saludable”

13 de juny de 2018

Aquest dimarts ha tingut lloc l’acte de posada en marxa del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) “Penedès Sostenible i Saludable” amb la presència de l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, dels tinents d’alcalde Joan Manel Montfort i Josep M. Martí, del president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, del director general de l’INCAVI, Salvador Puig, del president de la DO Penedès, Josep M. Albet, i de representants de les entitats i empreses sòcies. El projecte té com objectiu que la producció alimentària al Penedès, especialment la vinícola, es faci de la forma més natural possible evitant al màxim la utilització de pesticides i altres substàncies químiques impulsant la innovació. Aquest actiu ha d’afavorir la bona comercialització dels productes penedesencs.
Particularment, el projecte se centra a promoure l’obtenció de varietats de ceps resistents a les plagues i al canvi climàtic evitant tant com sigui possible la utilització de productes químics, així com disposar d’un Ecosistema d’Innovació al territori que promogui la recerca de solucions pràctiques als reptes que planteja la societat. El primer apartat el lideren el Consell Regulador de la DO Penedès, el Consell Comarcal  i l’Ajuntament de Subirats; el segon l’Ajuntament de Vilafranca, que, a més, fa la coordinació de tot el projecte.
Els PECT tenen el suport de la Unió Europea mitjançant els Fons FEDER i el PECT “Penedès Sostenible i Saludable” rep un ajut per un import de 800.000 euros.
Per l’alcalde de Vilafranca Pere Regull és important que els fons europeus aposti per un projecte que va lligat a la qualitat del producte i al medi ambient. “L’objectiu final és que el Penedès esdevingui un territori amb menys contaminació per productes químics i més saludable. Això ha de redundar en una millor qualitat de l’aire i dels productes agroalimentaris del Penedès”, ha dit. Per l’alcalde, l’Europa del segle XXI va en aquesta línia. “Volem que el Penedès sigui un referent en la vinya i el vi saludables. Amb aquest segell el Penedès serà més competitiu al món i ens posicionarem per sobre d’altres DO. Si venem més, es crearan més llocs de treball i al Penedès podrem viure-hi millor”, afirmava Pere Regull.

pujar inici

Accessibilitat