Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Es presenta el Consell de la Festa Major

03 de octubre de 2007
Es tracta d’un òrgan de participació sectorial creat per l’Ajuntament per assessorar-lo, formular propostes i suggeriments, adoptar acords i portar a terme tasques determinades de gestió en les matèries relacionades amb la Festa Major de Vilafranca. La presentació del consell ha comptat amb l’assistència de l’Alcalde de Vilafranca Marcel Esteve, així com de la que serà la seva presidenta, la regidora de Cicle Festiu, Teresa Terrades. La creació del consell deriva del Protocol de Festa Major, aprovat pel ple municipal el dia 17 d’octubre de 2006, el qual portava implícita la necessitat de crear un òrgan que garantís el seu compliment per part de tots els elements que participen en la festa.
Va ser al cap de dos mesos d’aprovar el protocol que el 19 de desembre de 2006 el ple municipal va aprovar de manera unànime la creació del Consell de la Festa Major, i el seu el reglament, on es descriuen les seves funcions, la seva composició, el seu funcionament així com el mecanisme de renovació.
La redacció del Protocol de la Festa Major i la constitució del consell han estat el final d’un procés que es va iniciar l’estiu de l’any 2001 quan el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca va assumir les tasques d’organització i gestió dels Balls de la Festa Major. Aquesta responsabilitat, desplegada durant molts anys per la Coordinadora de Balls de la Festa Major, va conduir a aquest servei cap a un replantejament de tots aquells aspectes implicats en el funcionament de la Festa Major: coordinació del balls, seguiment dels convenis, relació i treball amb els Administradors... Aquesta nova perspectiva va generar la idea d’un projecte centrat en la creació d’una nova estructura de funcionament que permetés engegar i fer efectiva la necessària revisió i renovació de la festa i així assegurar-ne tota l’estabilitat i tota la qualitat que es mereix.
Els integrants del Consell de la Festa Major han estat escollits i nomenats en relació a l’àmbit que representen. L’assemblea dels balls de la Festa Major celebrada el 19 d’abril de 2007 va escollir les cinc persones que els representaran dins el Consell: Joan Marc Galimany, Mònica Moliner, Oriol Pareta, Oriol Perelló i Raimon Casals. Raimon Bové representarà la Coordinadora de Gralles, Iñaki Martínez els Falcons de Vilafranca, Carles Adell la colla Castellera Xicots de Vilafranca i Carles Mata els Castellers de Vilafranca. En representació de les tres darreres administracions de la Festa Major hi seran Txell Montserrat (2005), David Vizcaíno (2006) i Manel Trias (2007). Finalment totes aquestes persones van escollir en la reunió del dia 20 de setembre passat les cinc persones que restaven per completar el consell i que són Joan Grau, Oriol Cervera, Àngels Guardiet, Xavier Lecegui i Sílvia Amigó. La presidència d’aquest òrgan recau en la regidora de Cicle Festiu, Teresa Terrades i la secretaria en la tècnica responsable del Cicle Festiu de l’Ajuntament, Lídia Romeu.
El consell es reunirà com a mínim cada tres mesos i, tal com indica el seu reglament, també extraordinàriament quan ho decideixi la presidència per iniciativa pròpia o a proposta d’un terç dels seus membres.

pujar inici

Accessibilitat