Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Es presenta una guia de pràctiques correctes d’higiene adreçada a menjadors de col·lectivitats

18 de novembre de 2007
Aquesta guia, editada per la Diputació de Barcelona, pretén oferir una eina bàsica per implementar un sistema d’autocontrol que tingui en compte tots els perills més freqüents en els menjadors col·lectius socials (escoles, residències, hospitals. etc.).
Si bé els aliments són els responsables d’aportar-nos els nutrients necessaris per viure, també poden ser transmissors de microorganismes patògens que generin malalties a causa de contaminacions o manipulacions inadequades.
És per això que les normatives actuals donen cada cop més importància al fet que els responsables de les cuines portin a terme els controls necessaris per minimitzar els riscos per a la salut que es poden produir en la manipulació dels aliments. Temperatura de les cambres frigorífiques, condicions de recepció de les matèries primeres, registres de les tasques de neteja i desinfecció, etc., són alguns exemples dels controls que s’han de portar en una cuina col·lectiva.
Des de l’Ajuntament de Vilafranca, amb la col·laboració tant de la Diputació de Barcelona com de la Mancomunitat Penedès-Garraf, es porten a terme accions formatives i visites d’assessorament als menjadors per donar suport als responsables dels menjadors i al personal que hi treballa.
La presentació de la guia anirà a càrrec de Rosa M. Cabré, tècnica de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, i es farà dimecres dia 28 de novembre, a la Sala d’Actes de l’Escorxador, a partir de 2/4 de 6 de la tarda. L’objectiu de l’acte és promoure la implantació de l’autocontrol i informar sobre la manera d’utilitzar la guia i aplicar-la a les necessitats de cada centre.
Durant l’acte, es lliurarà un exemplar de la guia per a cada centre assistent.

pujar inici