Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

L’Escola d’Enoturisme ofereix formació i treball remunerat en restauració enoturística

09 de febrer de 2022

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a l’edifici de l’Enològica de Vilafranca del Penedès, posa en marxa el curs de Serveis de restauració amb especialitat enoturística com a Certificat de Professionalitat de nivell 2. El programa ofereix a les persones participants un contracte laboral de 12 mesos i formació oficial acreditada de més de 500 hores vinculades al servei de restauració i amb la especialització en enoturisme, servei de vi i sommelieria.

És un programa de formació professional per a l’ocupació en format dual que ha posat en marxa el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el qual permet contractar un total de 14 persones joves en situació d’atur que rebran una formació, la qual és 100% subvencionada, per obtenir un certificat de professionalitat, al mateix temps que estan contractats per una empresa.

El curs va destinat a joves entre 18 i 29 anys, i la titulació mínima per a poder accedir al curs és l’ESO. Qualsevol titulació superior també es considerarà com a apte per a poder-hi inscriure’s. És requisit que les persones interessades estiguin inscrites al SOC com a demandants d'ocupació.

El programa s’iniciarà el proper 14 de març i té una durada de 12 mesos. Durant la setmana es combinaran les classes lectives amb la feina, sumant així un total de 40 hores setmanals entre la formació i el treball.

 

Inscripcions obertes i sessió informativa obligatòria

Les persones interessades hauran d’omplir el formulari que trobaran al web de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya www.escolaenoturisme.cat. També és obligatori assistir a la sessió informativa que tindrà lloc a l’Enològica el dia 24 de febrer, a les 10h.

Aquest programa té l'objectiu de millorar, a través de la formació, l’ocupabilitat de les persones joves, especialment de les que no disposen de qualificació professional, que són les més afectades per l’atur i la precarietat. El projecte inclou l’acompanyament i l’orientació personalitzada per ajudar als participants a assolir els reptes de titulació i desenvolupament de competències en la seva activitat laboral.  El programa s’emmarca en els objectius de mandat del Servei d’Educació que són garantir l’èxit educatiu i reduir l’abandonament escolar prematur, juntament amb el de facilitar una inserció laboral el més exitosa possible. 

Aquest programa ofereix una doble oportunitat. D’una banda l’opció d’aconseguir una titulació oficial a persones desocupades, a la vegada que treballen en el sector en la mateixa tipologia d’empresa que estan fent la formació. Aprendre treballant genera una valor afegit a les competències i l’aplicabilitat dels aprenentatges. D’altra banda, a les empreses, ja que en aquests moments on la restauració ha estat un temps aturada i es troba amb dificultat per incorporar candidats i candidates a les seves empreses dona l’oportunitat d’incorporar joves a l’equip i participar del seu procés de formació i professionalització per aconseguir traslladar els seus valors i  la qualitat als seus clients. En el pla de formació del projecte des de l’Escola d’Enoturisme s’incorpora el coneixement dels productes i el territori perquè també els participants puguin incorporar-ho a posteriori en la seva atenció al client i al servei, aportant així més valor en el desenvolupament de la seva tasca.

 

Aposta municipal

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, destaca l’aposta de l’Ajuntament de Vilafranca a través de l’Escola d’Enoturisme d’oferir “una oportunitat als joves a l’atur d’entre 18 i 29 anys de formar-se, i fer formació a l’empresa, en un sector que ofereix alta ocupabilitat i té molta demanda. Al mateix temps oferim a la restauració opcions que els poden aportar molt de valor que els permeti la millora continua i oferir més qualitat en el servei als seus clients”.

Montserrat recorda que és una de les moltes accions que ofereix l’Escola d’Enoturisme de Catalunya amb l’objectiu de “promoure la qualificació dels professionals del sector i el seu reconeixement per les seves competències d'innovació, creativitat, professionalitat”.

pujar inici

Accessibilitat