Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Les competicions d’esport base i amateur de Vilafranca es podran seguir en streaming

14 de febrer de 2022

L’Ajuntament de Vilafranca ha establert un acord de col·laboració amb la Fundació de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya per integrar les instal·lacions esportives municipals de Vilafranca en el projecte de plataforma audiovisual “ESPORT+.TV”, per retransmetre a través d’Internet tota l’activitat esportiva competitiva de les entitats i federacions esportives de Catalunya. La regidora d’Esports, Anna Doblas, i el director de la Fundació UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya), Pere Vilà, han presentat l’acord de col·laboració signat entre les dues entitats.

La Fundació UFEC és una entitat sense ànim de lucre, nascuda amb l’objectiu principal de donar suport i promoure l’esport dels clubs esportius catalans. El seu director ha explicat que "s'instal·laran dispositius d'intel·ligència artificial en els propers 3 anys, per donar sobertura al 100% de l'activitat esportiva a Vilafranca. Esport+ permet reproduir tota l'activitat competitiva setmanalment en plataforma audiovisual a nivell global". 

Per la seva part, la regidora Anna Doblas, ha assenyalat que el "conveni signat respon a una aposta que l'Ajuntament fa amb l'esport a nivell local, i alhora per obrirnos al món. 45 paisos diferents van visualitzar el cap de setmana passat el contingut de la plataforma Esport+.  És una oportunitat per  mostrar el que fan les nostres associacions esportives, a les quals volem agrair que hagin acollit tan bé el projecte". 

El projecte de la Fundació UFEC parteix de dues premisses: d’una banda, la instal·lació de càmeres amb prestacions d’intel·ligència artificial als pavellons i camps, i  de l’altra, una plataforma de continguts digitals per retransmetre en streaming totes les competicions de l’esport base i amateur de Catalunya. L’objectiu de la iniciativa és garantir l’accés universal a l’esport català de base i amateur i generar recursos que es puguin reinvertir a la base, els clubs i les federacions.

Amb l’acord que ha establert l’Ajuntament de Vilafranca amb la Fundació UFEC, en aquests moments ja hi ha tres instal·lacions esportives municipals que disposen d’aquests equipaments i està previst que abans que finalitzi el curs 2021/2022 quedaran equipats un total d’11 espais esportius municipals: Pavelló d’hoquei, pista d’atletisme, Camp de futbol, Pavelló de la Gamba i Nou pavelló, Camp de futbol de l’Espirall, Complex Aquàtic i Gimnàs municipal. L’objectiu de l’Ajuntament de Vilafranca és que totes les instal·lacions esportives municipals disposin de càmeres. D’aquesta manera, Vilafranca serà dels primers municipis de Catalunya que dotarà en aquest curs de càmeres la gran majoria de les seves instal·lacions esportives. Tots els clubs i entitats de Vilafranca que realitzen competicions esportives de base i amateurs a les instal·lacions esportives de Vilafranca podran integrar-se en la transmissió de les seves competicions i beneficiar-se directament de les prestacions que la plataforma permet.

Actualment es realitzen transmissions en fase de proves, sense estar obertes als espectadors, i es preveu iniciar la transmissió de les competicions que es realitzen a les instal·lacions esportives de Vilafranca a partir de la segona quinzena de febrer.

Logoods3ods4ods5ods9ods10ods17

pujar inici

Accessibilitat