Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Estudi de prevalença de l'obesitat en la infància

22 de abril de 2007
L’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport tècnic de l’Escola de Nutrició Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, ha iniciat un estudi sobre prevalença de l’obesitat en menors de 6 a 16 anys escolaritzats al municipi de Vilafranca.

Partint de les directrius de la Convenció sobre els Drets dels Infants i de l’Estratègia per a la Nutrició, l’Activitat Física i la Prevenció de l’Obesitat (NAOS), impulsada pel Govern de l’Estat, l’Ajuntament i la Universitat Ramon Llull han iniciat l’elaboració d’aquest estudi que, en el desenvolupament de la primera fase ha comptat amb la valuosa col·laboració de tots els centres educatius de primària i secundària de la Vila. En aquest moment, la Universitat Ramon Llull disposa de totes les dades recollides en el treball de camp i es prepara per a la seva anàlisi.

D’acord amb la interpretació dels resultats de l’estudi, que s’esperen per a finals de maig o principis de juny, l’Ajuntament preveu posar en marxa un Programa Municipal d’alimentació saludable i activitat física, adreçat principalment a la població infantil i adolescent. Un dels elements bàsics d’aquest projecte serà la necessària formació de pares, mares, agents de salut i professionals de la xarxa comunitària del territori.

El marc que definirà aquest programa és la prevenció, entesa com a un procés educatiu que pretén arribar a la ciutadania, anticipant-se a les problemàtiques que poden afectar la salut individual i col·lectiva de la població, per manca de informació i formació en hàbits saludables pel que fa a la alimentació i a la nutrició. En aquest sentit, els objectius generals del Programa Municipal d’alimentació saludable i activitat física seran fomentar una alimentació saludable i promoure l’activitat física per tal d’invertir la tendència ascendent de la prevalença de l’obesitat; informar i sensibilitzar la població de la importància d’una alimentació equilibrada i de la pràctica d’una activitat física, com a elements positius per a la seva salut; i treballar transversalment i en xarxa, principalment amb els/les professionals de l’Àrea Bàsica de Salut de Vilafranca, per tal d’impulsar la detecció sistemàtica de l’obesitat i l’excés de pes, especialment en la població infantil.

pujar inici

Accessibilitat