Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Èxit de participació veïnal en la jornada de difusió del Projecte d’intervenció integral a l’Espirall

02 de desembre de 2007
Un centenar de persones van participar en la jornada d’informació i difusió del Projecte d’intervenció integral a l’Espirall, en el marc de la Llei de Barris de la Generalitat de Catalunya, que es va fer dissabte al matí al local de l’associació de veïns del barri vilafranquí. El projecte va ser presentat enguany per l’Ajuntament de Vilafranca a la convocatòria de la Llei de millora de barris de la Generalitat i va ser un dels projectes escollits per rebre els ajuts que preveu la llei. La Llei de Barris vol promoure la rehabilitació global dels barris per evitar-ne la degradació i millorar les condicions de vida dels residents. L’Ajuntament de Vilafranca ja ha posat en funcionament l’Oficina del Projecte d'intervenció integral al barri de l'Espirall que coordinarà les actuacions i la participació ciutadana previstes.
En la sessió de dissabte, amb la presència de l’alcalde, Marcel Esteve; el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i la regidora de Participació Ciutadana, Teresa Terrades, els assistents van poder seguir les explicacions dels responsables municipals sobre la intervenció prevista a l’Espirall. El projecte té un pressupost total de 10,8 MEUR, dels quals la Generalitat aportarà 5,4 MEUR. El període per desenvolupar les diferents fases del projecte és de 5 anys, del 2007 al 2011.
L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, va destacar la importància d’aquest projecte per l’oportunitat que suposa. Esteve recordava que l’aprovació del projecte és el resultat de diversos anys de treball municipal i que les actuacions urbanístiques actuals i futures acabaran amb el caràcter perifèric del barri i li donaran més centralitat. En la sessió informativa, l’alcalde de Vilafranca va anunciar que els tres grans reptes que es plantegen al barri són: socials, per millorar la qualitat de vida del veïnat; urbanístics, d’habitabilitat i mediambientals, per millorar els espais públics i els edificis, i econòmics, per consolidar la funció comercial i de serveis del barri. El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, va explicar quins són els diferents camps d’actuació del projecte i les inversions, mentre que la regidora de Participació Ciutadana, Teresa Terrades, va detallar les diferents vies de participació que s’establiran i com inscriure-s’hi.
Inscripció a les comissions
En la mateixa sessió informativa i de difusió es van recollir les inscripcions de més de 40 persones a les dues comissions proposades: ‘La gent del barri’ i ‘El nostre entorn’. La inscripció es podia realitzar a través de les butlletes d’inscripció que es facilitaven junt amb la documentació. A la pàgina web de l’Ajuntament de Vilafranca, www.vilafranca.cat, es pot consultar tota la informació relativa al projecte i s’habilitarà la butlleta electrònica perquè les persones interessades puguin formalitzar també la inscripció. Després de les festes de Nadal es convocaran les comissions, que començaran a treballar en les diferents propostes d’actuació.

pujar inici